Homepage  / Cinema

Dragoş Bucur joacă într-un western modern

Dragoş Bucur joacă într-un western modern

de Redactia Tvmania

Din 12 iunie încoace, Dragoş Bucur face naveta Ungaria-România, deoarece filmează în ţara vecină un rol principal negativ în pelicula „Mirage” (2014). Este primul lui rol de român într-un film străin.

Actorul român Dragoş Bucur (36 de ani) filmează zilele acestea în zona Debreţen (Ungaria), pentru pelicula „Mirage”, care va intra în cinematografe în a doua parte a anului anul viitor şi are un buget de 1.900.000 de euro.

Pelicula descrisă drept un „western modern” spune povestea unui forbalist african (Isaach De Bankolé) care se ascunde de lege (a vândut un meci important şi este căutat de autorităţi şi nu numai) la o fermă din Ungaria. Dar locul este casa unor interlopi români (jucaţi de Dragoş Bucur şi Răzvan Vasilescu), care ţin în sclavie mai mulţi muncitori şi acesta este forţat să lupte pentru propria viaţă şi libertate.

„E un western modern, un film în care nu se vorbeşte foarte mult… Când vorbim, o facem în maghiară, engleză, română şi franceză. Este primul meu rol într-un film străin în care joc chiar rolul unui român. Nu se vorbeşte foarte mult, în schimb se călăreşte la greu. Am multe scene călare, şi chiar câteva galopuri în viteză. Am luat lecţii de călărie special pentru film. E o senzaţie foarte mişto! Când o să mă întorc acasă, mă gândesc serios să-mi iau şi eu un cal”, spune Dragoş, care este un motociclist pasionat.

Filmări de vară

Filmările au început pe 12 iunie şi se vor termina pe 5 august, având loc în parcul naţional Hortobágy (de 800 de kilometri pătraţi), iar actorul spune că ajunge acasă imediat: „Fac vreo oră, două cu maşina până la Oradea şi apoi încă o oră cu avionul până la Bucureşti”.

Actorul a primit rolul după o întâlnire cu regizorul maghiar Szabolcs Hajdu, în 2012, când filma în Ungaria campania „Film Lovers”, cu soţia lui, Dana Nălbaru (destinată promovării postului Film Cafe).

„A venit pe platou să ne cunoaştem, aflase că filmez acolo. Cred că mă ştia dintr-unul din filmele mele mai vechi, «Poliţist, adjectiv» sau «Boogie»… Deşi pare greu de crezut, ungurii sunt mari consumatori de film românesc. Sunt la curent cu tot ce mişcă la noi”, spune Dragoş.

Szabolcs Hajdu  a mai colaborat cu actori români în 2006, pentru „Palme albe” (Gheorghe Dinică, Oana Pellea şi Alexandru Repan) şi 2010, pentru „Bibliothèque Pascal” (Andi Vasluianu, Florin Piersic Jr., Dorel Vişan).

credit foto: Lenke Szilagyi

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton