Homepage  / Știri / Televiziune

Duminică, la „Asta-i România!”: Zidul ignoranței ridicat de autorități, în cazul copiilor uciși de bacteria E. coli

Duminică, la „Asta-i România!”: Zidul ignoranței ridicat de autorități, în cazul copiilor uciși de bacteria E. coli
5

de Redactia Tvmania

Duminica aceasta, de la ora 17:30, emisiunea “Asta-i România!” trage un puternic semnal de alarmă în ceea ce privește sănătatea copiilor noștri și despre cum reacționează, în situații de criză, sistemul medical din România și autorități.

Asta-i Romania editia din 17 martieIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Duminica aceasta aceasta, “Asta-i Romania!” ne prezinta un material dureros despre cazurile a trei familii, devastate dupa pierderea pruncilor lor. Au trecut 3 ani de cand parintii si-au ingropat bebelusii si nici pana azi, acestia nu stiu ce anume le-a ucis copiii. Autoritatile le-au comunicat doar ca sunt victimele celui mai mare focar de infectie cu E. coli si atat.

Pentru familia Oncescu, una dintre cele trei familii care si-au ingropat bebelusul infectat cu bacteria E-coli, ultimii 3 ani, scursi de la tragicul eveniment au fost infernal de grei. Diana, fetita familiei Oncescu, avea 11 luni si jumatate cand s-a stins. E una dintre cele trei fetite aduse in ultima clipa, de la Spitalul de Pediatrie din Arges, la Bucuresti, dar care aveau sa piarda lupta cu viata.

Ancheta bate pasul pe loc; niciun vinovat, nicio concluzie medicala sau legala, asta desi 3 dintre zecile de copii infectati cu bacteria ucigasa, au murit cu zile.

Trei ani de doliu, de chin si de intrebari. De ce ei, si mai ales de ce copilul lor? Cine e de vina si mai ales de unde i s-a tras sfasitul copilei?, sunt cateva dintre intrebarile la care niciunul dintre parintii copilasilor ucisi de bacteria E-coli nu au primit nicuin raspuns, din partea autoritatilor. 

“Asteptam inca raspunsul autoritatilor, sa stim si noi de ce a murit copilul nostru”, spune, printre lacrimi, mama Dianei.

Camelia Oncescu nu va uita niciodata ultimele zile din viata fetitei, promisiunile si balbaielile medicilor.

In acea perioada, la Spitalul Marie Curie au fost internati 32 de copii.  Unii s-au salvat, dar altii au ramas cu sechele pe viata – sunt copii care vor suferi mereu si care merita si ei un raspuns.

Mai multe informatii, despre acest subiect, duminica aceasta, de la ora 17:30, la “Asta-i Romania!”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton