Homepage  / Cinema

„Dune” va avea premiera internațională în septembrie, la Festivalul internațional de Film de la Veneția

„Dune” va avea premiera internațională în septembrie, la Festivalul internațional de Film de la Veneția

de Redactia Tvmania

Mult-așteptatul și amânatul film „Dune” va fi prezentat în premieră internațională în septembrie, în cadrul celei de-a 78-a ediții a Festivalului internațional de film de la Veneția, informează deadline.com.

Filmul regizat de Denis Villeneuve are, în sfârșit, premiera stabilită, în cadrul prestigiosului Festival internațional de Film de la Veneția, cel mai vechi festival de film din lume.

Ambițioasa ecranizare a celebrei serii literare omonime scrise de Frank Herbert va fi proiectată pe 3 septembrie, în Sala Grande a celebrului Palazzo del Cinema din Veneția, fiind prezentată în afara competiției. Programul integral al Festivalului de la Veneția va fi făcut public la sfârșitul lunii iulie.

Proiecția filmului „Dune” vine în continuarea unei lungi tradiții a marilor lansări ale studiourilor Warner Bros care au avut loc la Veneția, printre care se numără „Joker” (2019), „S-a născut o stea” / „A Star Is Born” (2018) sau „Gravity: Misiune în spațiu” (2013), mari succese de casă la nivel mondial și câștigătoare a numeroase premii.

Aclamatul regizor Denis Villeneuve a fost prezent ultima oară la reputatul festival cu filmul „Primul contact” / „Arrival” (2016), premiat cu un Oscar și având încasări internaționale de peste 203 milioane de dolari.

Îndelung anticipatul film „Dune” nu este numai ecranizarea unei surse literare ilustre, dar are o distribuție plină de nume sonore: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista, Zendaya și Jason Momoa.

Denis Villeneuve a adaptat pentru ecran, împreună cu Jon Spaihts și Eric Roth, faimoasa poveste a lui Frank Herbert, „Dune”, publicată în 1965. Câștigător al prestigiosului premiu Hugo în 1966 și al premiului Nebula, „Dune” este cel mai bine vândut roman SF al lumii.

Romanul urmărește aventura tânărului Paul Atreides (interpretat în film de Timothée Chalamet), predestinat unei lupte eroice pentru salvarea omenirii. El trebuie să călătorească pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a-și proteja familia, dar și pentru a salva întreaga omenire. Povestea explorează interacțiunile complexe la nivel politic, religios, ecologic și tehnologic din cadrul unei confruntări interstelare spectaculoase.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton