Homepage  / Vedete străine

Ed Sheeran, implicat într-un nou proces de plagiat. Este acuzat că ar fi copiat piesa „Let’s Get it On” a lui Marvin Gaye

Ed Sheeran, implicat într-un nou proces de plagiat. Este acuzat că ar fi copiat piesa „Let's Get it On” a lui Marvin Gaye
6

de Roxana Mirea,

Cântărețul britanic Ed Sheeran este implicat într-un nou proces de plagiat, de data asta, din cauza piesei „Thinking Out Loud”. Artistul este acuzat că a copiat piesa după melodia lui „Let's Get it On” a lui Marvin Gaye. Iată ce a declarat Ed Sheeran în instanță.

Ed Sheeran, implicat într-un nou proces de plagiat

Cântărețul britanic Ed Sheeran s-a prezentat la un tribunal din New York pentru a nega faptul că piesa sa „Thinking Out Loud” a a fost copiată după melodia „Let’s Get it On” a lui Marvin Gaye. Moștenitorii lui Ed Townsend, care a scris piesa împreună cu Gaye, susțin că Sheeran, Warner Music Group și Sony Music Publishing le datorează bani pentru că ar fi furat melodia, scrie BBC.

Sheeran a fost chemată să depună mărturie marți de către Keisha Rice, avocata fiicei lui Townsend. În timpul mărturiei sale, muzicianul a spus că ideea creării piesei a fost „probabil a mea„. El a spus că dacă, într-adevăr, ar fi copiat „Let’s Get It On”, atunci „ar fi fost un idiot să stea pe scenă în fața a 20.000 de oameni”.

Ed Sheeran arrives at Manhattan Court to testify in the trialIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Keisha Rice a continuat să îl întrebe despre imaginile din concertul înregistrat la Zurich în care apare amestecând versuri din cântecul lui Gaye din 1973 cu „Thinking Out Loud”.

Anterior, un alt avocat al familiei – avocatul pentru drepturile civile Ben Crump – a declarat în fața instanței că înregistrarea video a concertului echivalează cu o mărturisire de tip „smoking gun”, care se referă la o probă incriminatoare incontestabilă.

Kathryn Townsend Griffin și avocatul Ben Crump

Ed Sheeran a răspuns că uneori amestecă cântece cu acorduri similare în timpul spectacolelor sale și a părut să devină frustrat când Rice l-a întrerupt. „Am impresia că nu vreți să vă răspund pentru că știți că ceea ce voi spune va avea de fapt destul de mult sens”, a spus el.

Dacă aș fi făcut ceea ce mă acuzați că am făcut, aș fi fost un mare idiot să stau pe o scenă în fața a 20.000 de oameni și să fac asta”, a mai spus artistul.

Ed Sheeran a mai fost acuzat că a copiat piesa „Shape Of You”

Se așteaptă ca procesul să dureze cel puțin o săptămână. În cazul în care juriul îl va găsi pe starul pop responsabil pentru încălcarea drepturilor de autor, procesul va intra într-o a doua fază pentru a stabili cât datorează. Procesul are loc în momentul în care artistul se pregătește să lanseze un turneu și un nou album.

Anterior, marți, avocatul lui Sheeran a susținut că ambele melodii sunt distincte una de cealaltă și că niciunui artist nu ar trebui să i se permită să „monopolizeze” progresii de acorduri muzicale utilizate în mod obișnuit.

Nimeni nu deține elementele muzicale de bază”, a spus Ilene Farkas. „Cele două cântece au în comun versiuni ale unei progresii de acorduri similare, care a fost disponibilă în mod liber pentru toți compozitorii”, au declarat avocații artistului într-un document depus anterior în instanță.

Kathryn Townsend Griffin, fiica lui Townsend, a depus și ea mărturie, potrivit New York Times. Ea l-a lăudat pe Sheeran ca fiind „un mare artist cu un mare viitor”, a relatat ziarul și le-a spus juraților că a intentat cazul cu reticență și pentru că „trebuie să protejez moștenirea tatălui meu”.

Acest proces are loc la un an după ce Ed Sheeran a fost exonerat în cadrul unui proces la Londra în care a fost acuzat că a copiat cântecul „ Shape Of You”. Piesa „Thinking Out Loud” a ajuns pe primul loc în Marea Britanie în 2014 și a fost desemnată piesa anului la Premiile Grammy în 2016.

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton