Homepage  / Vedete / Vedete străine

Ed Sheeran, verdict final în procesul în care a fost acuzat de plagiat. Ce au spus judecătorii despre melodia „Shape Of You”

Ed Sheeran, verdict final în procesul în care a fost acuzat de plagiat. Ce au spus judecătorii despre melodia „Shape Of You”

de Andra Stana,

Ed Sheeran nu a plagiat piesa „Shape of You”, unul dintre cele mai iubite cântece din lumea întreagă. Artistul a câștigat, zilele trecute, procesul în care a fost acuzat că s-ar fi inspirat din altă piesă pentru a compune hitul său, anunță BBC, citat de profm.ro.

Ed Sheeran a câștigat procesul, după ce a fost acuzat că a plagiat „Shape Of You”

Sami Chokri și Ross O`Donoghue l-au acuzat pe artistul de 31 de ani că s-ar fi inspirat din piesa lor „Oh Why”. La finalul procesului, pe 6 aprilie 2022, judecătorii au decis că Ed Sheeran nu a plagiat.

Mai precis, judecătorii au hotărât că orice asemănare a melodiei „Oh Why” nu este suficientă pentru a fi considerată plagiat. Înalta Curte de Justiție din Londra a respins procesul demarat de cei doi compozitori.

Judecătorul Antony Zacaroli a evidențiat faptul că Ed Sheeran nu a copiat „nici deliberat, nici involuntar” o parte din linia melodică a cântecului „Oh Why” atunci când a înregistrat hitul „Shape of You”.

Totodată, judecătorul a menționat că, deși există câteva asemănări cu „Oh I” și „Oh Why”, în același timp există și diferențe importante.

Ed Sheeran susține că nu a auzit piesa „Oh Why” înainte să compună „Shape of You”

Starul pop a negat că ar fi știut de „Oh Why” înainte de a scrie versurile de la „Shape Of You”.

Ed Sheeran a fost asociat cu o coțofană de către Andrew Sutcliffe, avocatul lui Chokri și al lui O`Donoghue. Acesta a făcut astfel referire la faptul că acesta ar „fura”.

„Ed Sheeran este fără îndoială foarte talentat, este un geniu. Dar el este, totodată, o coţofană. El împrumută idei şi le aruncă apoi în cântecele sale. Uneori recunoaște acest lucru, alteori nu. Totul depinde de persoana cu care vorbeşte şi dacă el crede că poate să facă astfel de lucruri fără să fie pedepsit”, a spus avocatul, mai scrie sursa citată.

Procesul a început în anul 2008

Ed Sheeran, Steven McCutcheon şi John McDaid, cei doi din urmă fiind coautori ai piesei „Shape Of You”, au contactat în anul 2018 Înalta Curte de Justiţie și au cerut să stipuleze faptul că nu au comis niciun plagiat.

La două luni după, în iulie 2018, Sami Chokri și Ross O`Donoghue au deschis un proces împotriva autorilor „Shape Of You”.

În urmă cu 5 ani, Ed Sheeran a fost şi cel mai bine vândut artist din lume, potrivit Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice (IFPI), cu al treilea album „Divide” care include single-ul „Shape Of You”.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton