Homepage  / Vedete româneşti

Eda Marcus, gata de Finala Eurovision România. Cum a cochetat vedeta TVR cu muzica

Eda Marcus, gata de Finala Eurovision România. Cum a cochetat vedeta TVR cu muzica

de Cătălina Matei,

Unul dintre cele mai așteptate evenimente la TVR, finala selecției naționale Eurovision din 5 martie este prezentată de Eda Marcus alături de Aurelian Temișan. Aceasta visează de mică la acest moment și ne promite că vom avea parte de un spectacol plin de tensiune și strălucire. Și de compoziție, evident, mai ales că și prezentatoarea știrilor sportive a cochetat cu muzica: prin 2000 a făcut parte dintr-o trupă.

Eurovision… Ce amintiri te leagă de această competiție? Ai urmărit-o de-a lungul anilor?

Amintiri nenumărate. Urmăresc Eurovisionul de când eram copil. Eurovisionul, ca de altfel toate evenimentele importante marca TVR, erau un adevărat spectacol pentru toată familia mea. Ca fiica unei realizatoare de emisiuni de divertisment din TVR, am crescut cu aceste evenimente. Am luat parte la ele pe măsură ce am început să lucrez şi am visat mereu să fiu gazda a lui. Şi iată că acest vis se împlineşte.

Ce crezi despre piesele calificate în finala din Selecția națională de anul acesta, pe care o și prezinți de altfel alături de Aurelian Temișan?

Ca în orice concurs, fiecare are păreri subiective.  Ce mi se pare mie frumos poate să nu coincidă cu gustul altcuiva. Sunt câteva piese care îmi plac muzical dar care poate nu au mari şanse să aibă vreun impact dc ar câştiga, şi piese pe care le consider candidate serioase la câştigarea finalei de la noi.

Te pricepi la cântat? Crezi că ai fi putut merge înspre o carieră muzicală dacă n-ai fi ales televiziunea?

Veţi fi surprinşi dar am cântat. La începutul anilor 2000 am făcut parte dintr-un grup muzical care se numea Dolce şi fusese creat de regretatul Liviu Tudan, muzician din grupul Roşu şi Negru. A fost o perioadă foarte frumoasă din viaţa mea când am putut să îmi fac o idee dacă vreau sau nu să îmi fac o carieră în acea direcţie. Am avut mereu calităţi muzicale, mama mea fiind profesoara de muzică, dar nu suficient de consistente pentru a face performanţa. Însă toate aceste experienţe m-au ajutat să fiu un observator cu păreri destul de pertinente în materie de muzică.

Cine sunt artiștii tăi preferați? Ce fel de muzică asculți?

Iubesc muzica jazz, blues, funk, pop, disco anilor 80’, rock-ul din 90. Şi ascult cu mare plăcere de la Nat King Cole, Stevie Wonder,  până la JP Cooper sau Sam Smith. Şi în maşină pe ei îi ascult.

Care sunt temerile tale când prezinți un eveniment în direct? Ai vreun ritual aparte înainte?

Temeri sunt de toate felurile, dar le am înainte de direct. De la întrebări legate de cum arăt sau cum îmi stau hainele, până la cele legate se prestaţia mea. Însă în direct nu mai exista nimic altceva decât eu şi ce am de făcut. Mă concentrez suficient de tare încât să nu permit întrebărilor să-şi facă loc. Întrebări şi temeri înainte şi după 🙂 Şi nu, nu am ritualuri.

Apropo de finală… ți-ai pregătit deja ținuta? Cum arată?

Ţinutele sunt în pregătire. Echipa care se ocupa de acest aspect, lucrează intens pentru că ţinutele mele să se potrivească perfect evenimentului. Să fie în perfectă armonie cu ceea ce se va întâmpla în jurul meu.

Televiziunea înseamnă imagine, iar ținutele sunt extrem de importante. Cum îți alegi tu outfit-urile de la TV, în general?

Norocul meu este că mi-a plăcut mereu modă şi am avut drag de această latură. Am şi învăţat cu timpul ce anume mi se potriveşte, ce nu, ce îmi scoate în evidenţă atuu-urile şi ce nu. Şi în finctie de aceste aspecte îmi aleg cu multă atenţie ţinutele pentru fiecare apariţie. Iar când vine vorba de evenimente importante, mă sfătuiesc intodeauna cu echipa evenimentului pentru a lua cele mai bune decizii.

Cât de des umblă fetița ta în garderoba ta? 🙂 Presupun că e la vârsta la care îți încearcă pantofii și îți probează rochiile…

Des. Cea mai mare distracţie este zona de pantofi cu toc pe care îi încalţa şi îi troncane prin casă, spre disperarea vecinilor. Încă nu este atrasă foarte mult de zona hainelor dar este suficient timp pentru asta.

V-ați făcut deja planurile pentru vacanțele din acest an? Dacă da, unde urmează să ajungeți?

Ne-am făcut planul pentru vacanţă de Paşti când este şi ziua de naştere a fetiţei mele şi o vom duce la Disneyland. Aşteptam cu mare bucurie pentru a-i face o surpriză minunată. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton