La eveniment îi vom avea alături pe următorii vorbitori: Ștefania Dinu (istoric), Dana Gonț (jurnalist), Oana Popa (șef Laborator Biologie Moleculară al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”), Adrian-Silvan Ionescu (director Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu”). Latura gastronomică a cărții va fi completată de intervenția invitatului nostru special: Chef Johnny Şuşală. Seara se va încheia cu un vin bun din noua colecție de vinuri Marama, Domeniul Coroanei Segarcea. Acest vin este adesea menționat în meniurile regale de altădată și rămâne un simbol al bunului-gust.
Cu siguranță v-ați întrebat cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în trecut, când, cum și ce mâncau membrii Familiei Regale sau cu cine obișnuiau să ia masa. Volumul Ștefaniei Dinu oferă toate răspunsurile, după o cercetare amănunțită, o documentare temeinică a tuturor articolelor de presă și a multor documente memorialistice ale vremii.
„Am încercat să aduc în prim-plan modul cum se desfășurau mesele la Curtea Regală a României în perioada 1866–1947, protocolul impus cu acest prilej, orele la care membrii familiei regale luau masa, ce alimente preferau și ce tipuri de mese aveau loc cu diferite prilejuri. […] Odată cu trecerea timpului, bucătăria s-a înnoit continuu și constant, posibilitatea de a lansa moda în acest domeniu aparținând, bineînțeles, marilor familii regale. În acest context se încadra și familia regală a României, care urma preceptele bucătăriei franceze. La Curtea regelui Carol I, bucătar a fost, timp de trei decenii, francezul Papa Gillet, […] iar Castelul Peleș avea propriul bucătar-șef, acesta fiind, în 1892, Ignace Goldenberger. La Curtea regelui Ferdinand și-a desfășurat activitatea, tot vreme de trei decenii, germanul H. Edner, iar Iosif Strassman a fost bucătarul Curții regelui Carol al II-lea și al Curții regelui Mihai” – Ștefania Dinu.