Amenajarea unui restaurant
A amenaja un spaţiu în vederea deschiderii unui restaurant, poate fi o experienţă foarte solicitatntă, din acest motiv este important să îţi stabileşti încă de la început un plan care să conţină datele de bază, respectiv specificul restaurantului, capacitatea pe care intenţionezi să o asiguri, dar şi modul de spaţiere. Piaţa de specialitate îţi va veni în ajutor cu mobilierul şi accesoriile specifice, dar şi cu o multitudine de electrocasnice indispensabile într-un restaurant, de la cele necesare în bucătărie, până la cele care ar trebui instalate în spaţiile de servire. Aparatura nouă şi performantă va contribui la creşterea potenţialului locaţiei de a pune la dispoziţia clienţilor servicii la cel mai înalt nivel de profesionalism şi calitate.
Barul şi gama de băuturi
Un restaurant elegant va pune la dispoziţia clienţilor o gamă cât mai largă de băuturi, încercând să acopere tot palierul, de la aperitive la digestive, de la vinuri şi cocktail-uri, până la băuturi puternic alcoolizate. Vinul este băutura nobilă care nu poate lipsi dintr-un meniu rafinat. Arta servirii vinului este foarte elaborată, astfel că fiecare sortiment presupune anumite preparate culinare, dar şi o anumită temperatură de servire. Pentru a onora această licoare atât de îndrăgită, dar şi pentru a oferi clienţilor posibilitatea de a-şi alege sortimentul de vin dorit, poţi decide să îţi dotezi restaurantul cu vitrine vinuri, acestea ajutându-te să expui sticlele de vin într-un mod elegant şi foarte practic. Astfel, fiecare se va putea bucura de vinul potrivit meniului, servit la temperatura optimă, bucurându-se relaxat de savoarea şi buchetul plăcutei licori.
Specificul meniurilor
Este foarte important să îţi stabileşti un portret culinar, astfel că este indicat să structurezi încă de la început modul în care vor fi organizate meniurile puse la dispoziţie, astfel încât oaspeţii restaurantului tău să se poată decide cu uşurinţă ce vor consuma. Fie că păstrezi o singură traiectorie culinară, fie că adopţi un mix de influenţe, este foarte important ca bucătarii tăi să îşi poată demonstra măiestria în bucătărie, iar în acest scop nu vei ezita să le pui la dispoziţie aragazuri performante, moderne, practice şi dotatate cu multe funcţii, alături de toată aparatura şi accesoriile necesare într-un astfel de spaţiu. O bucătărie profesională este esenţială în buna desfăşurare a activităţii unui restaurant, dar mai cu seamă, pentru succesul şi aprecierea locaţiei.