Homepage  / Știri

Elon Musk cumpără Twitter cu 44 de miliarde de dolari

Elon Musk cumpără Twitter cu 44 de miliarde de dolari

de Ioana Maria,

Consiliul de administrație al Twitter a anunțat, luni, că acceptă oferta de 44 de miliarde de dolari făcută de Elon Musk. 

„Consiliul de administrație Twitter a desfășurat un proces atent și cuprinzător pentru a evalua propunerea lui Elon, cu un accent clar pus pe valoare, certitudine și finanțare”, a declarat președintele Twitter, Bret Taylor, într-un comunicat, potrit stirileprotv.ro.

„Tranzacția propusă conține o primă substanțială în numerar și credem că este cea mai bună cale de urmat pentru acționarii Twitter”, a punctat acesta, conform Forbes.

Elon Musk urmează să preia Twitter, după ce compania a acceptat oferta acestuia. Inițial, planul lui Elon Musk a fost respins, însă acum consiliul de administrație a acceptat să încheie oferta.

Urmează ca tranzacția să fie aprobată de acționarii Twitter, potrivit BBC. Această tranzacție încheie un ciclu în care Elon Musk a devenit unul dintre cei mai mari acționari ai Twitter, a primit, dar a refuzat un loc în consiliul de administrație, pentru ca apoi să anunțe că vrea să cumpere compania, scrie CNN. Toate acestea în mai puțin de o lună.

Musk este cel mai bogat om de pe planetă, conform revistei americane Forbes, cu o avere de 264 de miliarde de dolari. Tesla, producătorul auto controlat de către Musk, nu este implicat în tranzacția pivind Twitter, scrie libertatea.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton