Homepage  / Vedete / Vedete străine

Elton John sprijină lupta cu pandemia. Ce sumă a donat în acest scop

Elton John sprijină lupta cu pandemia. Ce sumă a donat în acest scop

de Redactia Tvmania

Celebrul cântăreț britanic Elton John a inițiat o campanie de sprijin în lupta cu coronavirusul. Fundația sa caritabilă a donat deja o sumă importantă în acest scop. 

„Suntem alături de voi, ne gândim la voi și nu vom neglija pe nimeni”, a transmis Elton John.

„De aproape 30 de ani, fundația are ca prioritate protejarea și ajutorarea persoanelor extrem de vulnerabile infectate cu HIV, dar și împiedicarea răspândirii virusului, iar acum suntem hotărâți să întreprindem același demers și în lupta împotriva noului coronavirus”, a declarat solistul într-un mesaj video postat pe Twitter. Acesta a mai adăugat că „distribuirea de medicamente, de teste pentru coronavirus și celelalte măsuri profilactice nu mai sunt atât de simple cum erau cu câteva săptămâni înainte”, iar fondul pe care l-a donat este destinat exact urgentării acestor operațiuni. 

Conform pagesix.com, Sir Elton John a lansat un fond în valoare de 1 milion de dolari prin fundația sa, Elton John Aid Foundation, pentru a veni în sprijinul comunităților marginalizate ale persoanelor deja infectate cu HIV din toată lumea, dar și al celor infectați cu noul coronavirus.

Pe 29 martie, celebrul interpret a găzduit un concert caritabil destinat ajutorării celor infectați, la care au participat nume ca Billie Eilish, Mariah Carey sau Alicia Keys, fiecare interpretându-și piesele de acasă. Printre invitați s-au mai numărat Tim McGraw, trupa Backstreet Boys, Sam Smith, Dave Grohl, Billie Joe Armstrong (solistul trupei Green Day), Camila Cabello și Shawn Mendes. Fondurile strânse în urma concertului s-au ridicat la 10 milioane de dolari și au fost donate pentru lupta împotriva coronavirusului.  

De asemenea, Elton John și o serie de personalități britanice proeminente, precum Paul McCartney, Daniel Craig, Anthony Joshua, David Beckham, Kylie Minogue, Bill Nighy, Kate Winslet, Naomi Harris și scenarista și producătoarea Phoebe Waller-Bridge le-au mulțumit public, printr-un video realizat recent, tuturor celor din sistemul medical britanic pentru eforturile lor uriașe în lupta cu pandemia. „Voi sunteți eroii noștri, vă salutăm și vă mulțumim fiecăruia în parte”, au transmis aceștia. Videoclipuri similare de mulțumire adresate cadrelor medicale au fost postate recent și de Jonathan Ross, Keira Knightley și Jude Law. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton