Homepage  / Vedete româneşti

Elwira și Mihai Petre, jurații de la „Dancing on Ice: Vis în doi”, au avut interdicție să patineze

Elwira și Mihai Petre, jurații de la „Dancing on Ice: Vis în doi”, au avut interdicție să patineze

de Cătălina Matei,

După ce au câștigat cea mai recentă ediție „Asia Express”, toamna trecută, multiplii campioni naționali și internaționali la dans sportiv, Elwira și Mihai Petre, au revenit la Antena 1 într-un show cu dans, dar nu orice fel de dans. Cei doi sunt jurați la „Dancing on Ice: Vis în doi”, iar patinajul le-a fost interzis în timpul carierei lor sportive. De ce? Aflăm imediat!

Între „Asia Express” și „Dancing on Ice” a trecut mai bine de un an… Ce ați făcut în acestă răstimp?

Elwira: Între Asia Express şi Dancing on Ice am muncit mult în academia noastră de dans. După ce ne-am întors din Asia Express, sincer, ne-am propus să petrecem cât mai mult timp cu fetele, pentru că ne-a fost foarte dor de ele, după care ne-am apucat de muncă.

Mihai: Între Dancing on Ice și Asia Express am făcut foarte mult dans cu elevii noștri de la scoala de dans, dar am fost și în vacanță cu fetele. În general, am încercat să petrecem cât mai mult timp împreuna eu, Elwira și fetele.

„Dancing on Ice”…vă era cunoscut formatul dinainte de a primi propunerea să faceți parte din juriu?

Elwira: Ştiam de acest format, eu il văzusem cu ceva timp în urmă în Polonia, îl urmăream şi mi se părea wow, un spectacol incredibil. Chiar mă gândeam dacă cineva va avea vreodată curajul să îl facă şi în România. Apoi a venit propunerea… şi de aici ştiţi deja continuarea.

Mihai: Știam de existența formatului înainte de a primi propunerea de a mă alătura juriului, însă nu îl cunoșteam în detaliu.

Care sunt cele mai spectaculoase aspecte ale acestui show, din perspectiva voastră?

Elwira: Cel mai spectaculos aspect al acestui show este imprevizibilitatea lui. Pe gheaţă se poate întâmpla orice, de la emoţii, stress…deci pot spune că pe cât este de spectaculos acest show, deopotrivă este şi periculos şi orice clipă de neatenţie poate fi dur taxată. Dar concurenţii au învăţat deja asta încă de la primele antrenamente.

Mihai: Cel mai important aspect pentru mine este imaginea de ansamblu a emisiunii și faptul că acest show este filmat în regim live. Mi se pare fantastic platoul și echipa uriașă care lucrează pentru această producție, de la coregrafi, până la producători și cameramani care lucrează ca totul să arate impecabil pe sticlă. Bineînțeles, Dancing on Ice îți oferă constant și această doză de neprevăzut pentru că cei mai mulți dintre concurenți au învățat acest sport de la zero și riscă să cadă și să se accidenteze grav în direct. Aș putea concluziona prin a spune că show-ul live este adevăratul show din punctul meu de vedere.

Nu e prima dată când amândoi sunteți într-un juriu, într-o emisiune TV. De ce anume țineți cont acum, când jurizați la „Dancing on Ice”?

Elwira: Vom ţine cont cu siguranţă de partea de dans, de impresia artistică, de poziţia lor, de sincroane, de absolut tot ce ţine de dans.

Mihai: Ne ocupăm de prima parte din denumire, partea cu dansul, care bineînteles este interconectată cu gheața. Țin cont de cât de bine au reușit să danseze concurenții pe gheață, de muzicalitate, lucru în pereche, de mișcarea pe gheață, de schimbările dinamice, dar și de coregrafie.

Dans pe gheață… e mai complicat decât dansul pe un ring clasic?

Elwira: Absolut că dansul pe gheaţă este mai complicat, dar orice tip de dans, dacă îl faci la maximum şi vrei să ai un rezultat bun este complicat. Sigur că intervine factorul riscant şi, cum am mai spus, imprevizibil, gheaţa, dar orice fel de dans pe care îl faci cu suflet şi 200% implicat e complicat.

Mihai: Vă dați seama că pentru mine este mult mai greu să dansez pe gheață decât pe un ring normal fiindcă toată viața am dansat pe un ring de dans, acesta este și motivul pentru care am o admirație deosebită față de concurenți. Toți reușesc să facă minuni cu fiecare ediție nouă din emisiune.

Cât de bine patinați voi, în general? Ați dansat și pe patine?

Elwira: Noi nu dansăm pe gheaţa. Am avut mulţi ani interzis acest sport. Asa că pot să spun că patinăm, dar dansul pe gheaţă nu l-am încercat la un asemenea nivel.  

Mihai: Noi patinăm, dar nu pot spune că dansez pe gheață. Foarte mulți ani aceste sporturi ne-au fost interzise tocmai pentru ca noi să reușim să ne facem treaba în disciplina noastră, în dansul sportiv, fară a ne accidenta.

Care este cel mai neobișnuit loc în care ați dansat?

Elwira: Am dansat în foarte multe locuri, şi în palate şi pe scenele extrem-extrem de mici….dacă stau să mă gândesc am dansat până şi pe un ponton.

 Mihai: Cred că cel mai neobișnuit loc în care am dansat vreodată a fost într-o basculantă în Asia Express.

Care este stilul de dans care vă caracterizează cel mai bine?

Elwira: Pe mine cu siguranţă cel mai mult mă caracterizează Passo Doble. Este dansul meu preferat şi cred că reflectă şi foarte mult din personalitatea mea.

Mihai: Stilul meu preferat este Samba pentru că iubesc acest ritm și muzica din Brazilia. De asemenea, varietatea ritmică și atmosfera acestui dans este fantastică. Dacă ar fi să aleg și un dans de cuplu care ne caracterizează ar trebui să aleg între Rumba și Passo Doble.

Dincolo de dans și de TV, ce vă place să faceți împreună?

Elwira: Dincolo de dans şi emisiuni în care suntem împreună, nouă ne place să petrecem timpul in familie, să stăm împreună pe canapea şi să povestim ce am mai făcut, orice astfel de discuţie încheindu-se cu o porţie zdravănă de gâdilături cu fetele, cu care încercăm să şi petrecem cât mai mult timp, să ne plimbăm, să gătim ceva împreună… Lucrurile simple sunt cele care ne bucură cel mai mult.

Mihai: Cel mai mult ne place să fim împreună, și dacă se poate și cu fetele. Ne plac lucrurile obișnuite pe care le fac familiile în general să mergem să luăm masa, să mergem în vacanțe, să ne plimbăm.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton