Homepage  / HBO

Emily Watson și Shirley Henderson joacă în serialul „Dune: The Sisterhood”

Emily Watson și Shirley Henderson joacă în serialul „Dune: The Sisterhood”

de Andreea Hentea,

Emily Watson („Cernobîl”) și Shirley Henderson („T2 Trainspotting”)filmează în prezent episodul pilot din așteptatul serial produs de HBO Max „Dune: The Sisterhood”, în care joacă rolurile principale, scrie deadline.com.

Serialul „Dune: The Sisterhood”, inspirat de „Dune”, romanul clasic al lui Frank Herbert, are acțiunea plasată cu 10.000 de ani înainte de ascensiunea lui Paul Atreides și le urmărește pe surorile Harkonnen (interpretate de Emily Watson și de Shirley Henderson). Acestea luptă împotriva forțelor care amenință viitorul omenirii și înființează legendara grupare cunoscută sub numele de „Bene Gesserit”.

Emily Watson

Emily Watson o portretizează pe Valya Harkonnen, iar Shirley Henderson pe Tula Harkonnen, formidabilele surori care au ajuns la putere în organizația secretă constituită din femei care va deveni ordinul Bene Gesserit.

Shirley Henderson

Echipa noului serial inspirat de „Dune”

Serialul este creat de scenarista Diane Ademu-John și de Alison Schapker, care sunt și producători executivi, iar regia primelor două episoade îi aparține lui Johan Renck, și el producător executiv. Denis Villeneuve, care a regizat, co-scris și produs filmul „Dune” / „Dune: Part One” (2021), iar în prezent filmează „Dune: Part Two” (care se va lansa în 2023), este și el producător executiv al serialului, alături de deținătorii drepturilor asupra operei lui Frank Herbert. „Dune” (lansat în octombrie 2021) a fost recompensat anul acesta cu șase premii Oscar și un Glob de Aur și a încasat peste 400 de milioane de dolari la nivel global.

Serialul „Dune: The Sisterhood” este coprodus de HBO Max și Legendary Television, filiala TV a companiei Legendary Entertainment, care se află în spatele francizei „Dune”.

În ce le vom mai vedea

Emily Watson a fost nominalizată de două ori la Oscar – pentru rolul de debut din neuitata dramă a lui Lars von Trier, „Abisul sufletului” / „Breaking the Waves” (1996) și pentru drama biografică „Hilary și Jackie” (1998).

Ea a jucat anul acesta în drama BBC „God’s Creatures” și în filmul biografic „Midas Man”, despre Brian Epstein, legendarul impresar al trupei Beatles. Printre proiectele sale se numără thrillerul „Midday Sun”, în care va juca alături de Toby Kebbell, și drama de epocă „Late in Summer”, în care îi va avea ca parteneri pe Harriet Walter și Adewale Akinnuoye-Agbaje.

Shirley Henderson (pe care o puteți vedea în cinematografe în rolul Agathei Christie însăși, în comedia polițistă „Uite-i cum fug”) a jucat-o memorabil pe Gail din „T2 Trainspotting” (2017), al lui Danny Boyle, a fost plângăcioasa Myrtle în seria „Harry Potter” și soția lui Oliver Hardy în „Stan și Ollie” (2019).

Recent, ea a încheiat filmările la serialul „Tom Jones”, o producție a studiourilor ITV, și la comedia neagră „The Trouble with Jessica”, în care a jucat alături de Alan Tudyk, Rufus Sewell, Olivia Williams și Indira Varma.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton