Homepage  / Vedete / Vedete străine

Emma Corrin, interpreta prințesei Diana în „The Crown”, are un nou proiect cinematografic

Emma Corrin, interpreta prințesei Diana în „The Crown”, are un nou proiect cinematografic

de Redactia Tvmania

Emma Corin (25 de ani), proaspăt laureată cu Globul de Aur și cu premiul criticilor americani pentru rolul prințesei Diana din serialul „The Crown”, va fi vedeta noii adaptări a faimosului roman „Amantul doamnei Chatterley”, scris de D.H. Lawrence, scrie dailymail.co.uk. 

 

După succesul extraordinar de public de care s-a bucurat personajul prințesei Diana în versiunea sa, din al patrulea sezon al serialului Netflix „The Crown”, Emma Corin e din nou solicitată. Ea va juca în cea mai nouă versiune pentru ecran a romanului lui D.H. Lawrence, publicat în Italia în 1928 și ulterior interzis în Marea Britanie. Romanul avea un subiect foarte îndrăzneț pentru acea vreme, dragostea dintre o aristocrată și paznicul terenului de vânătoare de pe domeniul său, explorând nu doar latura erotică a poveștii, ci și diferențele tranșante dintre statutul și modul de viață al celor doi eroi, care făceau parte din clase sociale diferite.  

 

Încă nu se cunosc multe detalii despre noua ecranizare după „Amantul doamnei Chatterley”, în afară de faptul că filmul va fi regizat de actrița, regizoarea și producătoarea franceză Laure de Clermont-Tonnerre, cunoscută inclusiv pentru regia unor episoade din premiatul serial HBO „Mrs. America”, cu Cate Blanchett. Scenariul filmului va fi scris de David Magee, autorul unor scenarii ca „În căutarea Tărâmului de Nicăieri”, „Viața lui Pi” și „Mary Poppins revine”. 

 

Liric și senzual, romanul „Amantul doamnei Chatterley” a fost o sursă constantă de inspirație pentru cinema. Cea mai recentă adaptare a sa datează din 2015 și i-a avut în rolurile principale pe Holliday Grainger, cunoscută din „Familia Borgia”, „Marile speranțe” și „Patrick Melrose” și pe Richard Madden, celebru pentru rolurile din „Urzeala tronurilor” (unde l-a jucat pe Robb Stark) și din „Medici: Conducătorii orașului Florența” (unde a fost Cosimo de Medici).  Filmul a fost criticat de unii fani pe Twitter că e prea „pudibond”. 

 

Ceva mai îndrăznețe au fost filmul din 1981, cu Sylvia Kristel și Nicholas Clay în rolurile principale, și miniseria „Lady Chatterley”, din 1993, realizată de BBC, cu Joely Richardson și Sean Bean în rolurile principale – aceasta din urmă fiind și cea mai cunoscută ecranizare a poveștii, a cărei regie a fost semnată de celebrul Ken Russell. 

 

Tânăra actriță Emma Corin a fost extrem de surprinsă și copleșită de emoție la recenta anunțare a câștigătorilor premiilor acordate de criticii americani, în timp ce urmărea de acasă ceremonia. Ea a gesticulat, s-a bucurat vizibil și le-a scris, pentru a le mulțumi călduros, celor care i-au apreciat atât de mult interpretarea. Emma Corin le-a lăudat, de asemenea, pe contracandidatele ei la premiul pentru cea mai bună interpretare dintr-un serial dramatic, Christine Baranski, Claire Danes, Laura Linney și Jurnee Smollett, și i-a mulțumit pentru sprijin întregii echipe a serialului „The Crown”, pe care a numit-o „familia mea incredibilă”. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton