Homepage  / Știri

Emma Răducanu – Leylah Fernandez, finala US Open 2021. Sportiva cu origini românești a făcut ravagii în topul WTA

Emma Răducanu - Leylah Fernandez, finala US Open 2021. Sportiva cu origini românești a făcut ravagii în topul WTA
4

de Redactia Tvmania

Emma Răducanu s-a calificat în finala US Open 2021, la abia al doilea turneu de Grand Slam în care participă pe tabloul principal. Emma Răducanu (18 ani, 150 WTA) s-a calificat în finală la US Open, după ce a învins-o în minimum de seturi și pe Maria Sakkari (26 de ani, 18 WTA), scor 6-1, 6-4.

[toc]

Emma Răducanu va juca în finală cu Leylah Fernández, cealaltă puștoaică senzație de la New York. Jucătoarea din Canada a învins-o în trei seturi pe Aryna Sabalenka, scor 7-6 (3), 4-6, 6-4.

Parcursul senzațional al jucătoarei cu origini românești a continuat și în semifinala cu Maria Sakkari. Deși inferioară la capitolul forță, Emma Răducanu a anihilat avantajul cu care grecoaica pleca înainte de meci, reușind să mai obțină o victorie autoritară.

Când se joacă finala US Open 2021

Emma Răducanu – Leylah Fernandez va fi prima finală din Era Open care pune față în față două jucătoare care n-au fost printre capii de serie la începutul turneului. Finala US Open 2021 va fi transmisă de Eurosport, sâmbătă, de la ora 23:00.

De remarcat, că înainte de Wimbledon, sportiva britanică ocupa locul 338 mondial. Ea a început întrecerea de la US Open de pe locul 150, iar prin rezultatele obținute (3 victorii în calificări și 6 pe tabloul principal), ea a depășit 118 jucătoare și a ajuns acum pe locul 32 WTA. Dacă va câștiga și finala, Emma Răducanu va ajunge pe poziția a 24-a a ierarhiei mondiale.

La US Open, Răducanu a făcut senzaţie prin evoluţiile sale, reuşind să câştige toate meciurile de până acum fără să piardă vreun set, în faţa unor rivale puternice, precum campioana olimpică en titre, elveţianca Belinca Bencic, pe care a învins-o în sferturile de finală (6-3, 6-4).

Reacția presei internaționale după calificarea Emmei Răducanu în finala de la US Open 2021

„Emma Raducanu face ca atingerea unei finale de Grand Slam să arate incredibil de ușor.

Te gândești la jucătorii care de la Virginia Wade în 1977 au încercat să ajungă într-o finală de Grand Slam pentru Marea Britanie. Johanna Konta s-a apropiat foarte mult la French Open în 2019 și Jo Durie, de asemenea, semifinalistă în SUA.

Cu toate acestea, Emma Raducanu a făcut-o la cea de-a doua încercare de Grand Slam și ne-a luat toată răsuflarea cu modul în care a jucat de-a lungul acestui turneu. Nu pare real”

Russell Fuller, BBC

„Emma Răducanu, care nu a pierdut niciun set de când a început turneul, devine primul finalist de la US Open, care ajunge în marea finală după ce a început din calificări.

De asemenea, ea devine cea mai tânără jucătoare de tenis care dispută o finală de Grand Slam de la rusoaica Maria Sharapova care a câștigat Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani”

Mundo Deportivo

Emma Răducanu vizitează Bucureștiul

La ediția din acest an de la Wimbledon, Emma Răducanu a fost intervievată de Gazeta Sporturilor. Britanica a vorbit atunci despre legăturile ei cu România. 

„Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a. – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special”, a spus Emma Răducanu pentru Gazeta Sporturilor.

Simona Halep profită de calificarea Emmei Răducanu în finala US Open

Victoria Emmei Răducanu îi asigură Simonei Halep locul 11 WTA la finalul turneului de la US Open. Simona va urca astfel, două poziții în clasament de pe 13, pe 11 cu 4.051 de puncte.

Sportiva noastră mai putea fi depășită în această ierarhie doar de Maria Sakkari, dar tenismena din Grecia a fost eliminată de Emma Răducanu, așa că Simona nu mai poate pierde locul 11 WTA.

TENNIS 2021:  US Open  Sept.  08Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton