Homepage  / Știri

„Emmanuelle” revine pe ecrane. Ce actriță va avea rolul principal în noul film din seria erotică

„Emmanuelle” revine pe ecrane. Ce actriță va avea rolul principal în noul film din seria erotică

de Cătălina Matei,

Seria „Emmanuelle” care a încântat imaginația multora de-a lungul vremii revine pe marile ecrane cu o nouă ecranizare. Noul film va fi regizat de Audrey Diwan, cea care a câștigat anul trecut Leul de Aur la Festivalul de la Veneția pentru drama ei despre avort „Happening”. Ce actriță o va interpreta pe celebra Emmanuelle, personajul feminin inspirat din romanul cu același nume lansat în 1959?

Primul film din franciză a fost lansat în 1974, iar acum „Emmanuelle” revine cu o nouă ecranizare, regizată de o femeie de această dată, scrie The Hollywood Reporter.  Audrey Diwan, care a câștigat anul trecut Leul de Aur la Festivalul de la Veneția pentru drama ei despre avort „Happening”, cu Anamaria Vartolomei, va regiza noul film, ce va reprezenta, de altfel, debutul său în limba engleză.

Cine o va interpreta pe Emmanuelle în noua producție

Actrița franceză Léa Seydoux (36 de ani), cunoscută prin aparițiile sale într-o altă serie celebră, cea cu James Bond. Léa a interpretat-o pe Madeleine în „Spectre” (2015) și în „Nu e vreme de murit” (2021).

Revenind la ecranizarea pe care Audrey Diwan o va regiza, cineasta a dezvoltat scenariul împreună cu Rebecca Zlotowski („An Easy Girl”). Proiectul va fi prezentat de companiile de producție Wild Bunch International și CAA Media Finance la piața de film de la Cannes, potrivit aceleași surse menționate mai sus.

Publicat pentru prima dată în limba franceză în 1967, romanul „Emmanuelle” – care urmărea aventurile sexuale ale personajului titular printr-o serie de fantezii erotice explicite – a fost adaptat în filmul omonim în 1974. Lungmetrajul a fost regizat de Just Jaeckin și a avut-o pe Sylvia Kristel în rol principal.

Léa Seydoux / Credit line: Profimedia

Sylvia Kristel, prima „Emmanuelle”

Actriţa olandeză Sylvia Kristel, care a fost protagonista celebrei serii de filme erotice din anii ’70, s-a stins din viaţă la 60 de ani, în 2012, după o lungă bătălie cu cancerul la gât şi ficat, potrivit Daily Mail.

Ea a interpretat personajul titular din serie începând cu primul “Emmanuelle”, din 1974, devenind faimoasă în rolul soţiei de ambasador care are parte de tot felul de aventuri sexuale deşucheate în Thailanda şi nu numai.

Deşi prost regizate şi jucate şi cu un dialog hilar, pentru publicul din anii ’70 filmele cu “Emmanuelle” au fost sinonime cu emanciparea sexuală.

Frumoasa Kristel avea 22 de ani la apariţia primului film, iar audienţa globală a acestuia a fost estimată la 650 de milioane de oameni. În Franţa, unde a fost interzis vreme de şase luni, filmul a devenit cel mai profitabil din toate timpurile, fiind difuzat la un cinematograf din Paris timp de nouă ani, fără întrerupere!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton