Homepage  / Televiziune

După o lungă așteptare, serialul „Endeavour” se întoarce la Epic Drama, cu noi episoade

După o lungă așteptare, serialul „Endeavour” se întoarce la Epic Drama, cu noi episoade

de Vasilica Rogozanu,

Din 7 februarie, de la ora 22.00, Epic Drama difuzează, în premieră, sezonul 8 al serialului britanic „Endeavour”, cu Shaun Evans, a cărui lansare a fost amânată cu un an, din cauza pandemiei.

Shaun Evans, interpretul detectivului Endeavour Morse începând din 2012 încoace, a terminat filmările la cele trei noi episoade în iulie anul trecut, el regizând și primul episod. Construit într-un format propriu mai curând filmelor decât serialelor TV, de 90 de minute per episod, serialul și-a obișnuit deja fanii cu atmosfera sa de epocă precis reconstituită, acompaniată de o coloană sonoră întotdeauna perfectă.

În acest sezon, vom găsi și explicații pentru întrebările rămase fără răspuns în sezoanele precedente, cum ar fi reapariția personajului Joan Thursday (Sara Vickers), vechea lui iubire sau rezolvarea disensiunilor aproape insurmontabile dintre Morse și partenerul său, inspectorul Fred Thursday (Roger Allam).

Întreg serialul se bazează, de altfel, pe evenimente care se petrec într-un sezon și își găsesc explicațiile abia la unul-două sezoane distanță, o mișcare absolut atipică și aparent riscantă pentru o astfel de producție de televiziune.

Succes peste așteptări pentru toți cei implicați

Despre reușita lui Shaun Evans (42 de ani) de a fi și interpretul eroului titular, Endeavour Morse, și regizor și în această nouă serie, colegii au numai cuvinte de laudă. Iar sarcina actorului e, probabil cea mai complicată, pentru că Morse rămâne sufletul serialului.

În mare măsură, povestea este despre maturizarea acestui tânăr detectiv care „poate face conexiuni și deducții ca nimeni altul” și despre parcursul lui de la inocență la experiență. „Este atât de bun, încât am început să ne întrebăm dacă nu cumva e supraom. Vine dis-de-dimineață pe platou și lucrează până noaptea, își înțelege colegii perfect din postura de actor, dar este ireproșabil și ca regizor”, declarau colegii.

Creat ca un prequel al serialului „Inspector Morse”, care a fost difuzat între 1987 și 2000, „Endeavour” ajunge, cu acest sezon, la 33 de episoade, și, cel mai probabil, va mai continua.
„Cred că vom ști când a venit momentul să terminăm . Este incredibil că am reușit să facem 33 de minifilme. Nimeni nu se aștepta și nu anticipa acest lucru”, a declarat Shaun Evans, citat de express.co.uk.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton