Homepage  / Televiziune

Epic Drama aduce în premieră ultimele trei sezoane din „Miss Marple”. Ce actor celebru are o apariție specială

Epic Drama aduce în premieră ultimele trei sezoane din „Miss Marple”. Ce actor celebru are o apariție specială
5

de Mioara Tronaru,

Epic Drama va difuza, de sâmbătă, 5 februarie, până duminică, 20 februarie 2022, ultimele trei sezoane ale serialului cu simpatica Julia McKenzie în rolul principal. Coproducția britanico-americană „Miss Marple”, în original „Agatha Christie's Marple” (2004), s-a terminat odată cu sezonul al șaselea.

Sezoanele patru, cinci și șase ale serialului „Miss Marple” pot fi văzute în premieră în România la Epic Drama. Din 2007, rolul titular i-a revenit actriței Julia McKenzie (care va împlini 81 de ani pe 17 februarie), după ce regretata Geraldine McEwan, care-o interpretase pe Miss Marple până atunci, s-a pensionat. 

McKenzie a simțit încă de la început dificultatea partiturii: „Sunt foarte emoționată, dar și oarecum îngrijorată de enorma responsabilitate care vine odată cu acest rol. Toată lumea o știe pe Miss Marple și știe cum ar trebui să fie, deci și eu știu exact ce greutate îmi apasă pe umeri”, a declarat aceasta pentru Digital Spy. 

Dar s-a descurcat onorabil ducând rolul cu eleganță până la finalul serialului. „Miss Marple” s-a terminat odată cu sezonul al șaselea nu din cauză că nu ar mai fi fost apreciat de public, ci pur și simplu pentru că între timp BBC-ul a achiziționat drepturile de ecranizare pentru adaptările după Agatha Christie, iar producătorii de la ITV nu au mai putut continua, după cum a dezvăluit mirror.co.uk.

Încă o serie de cazuri misterioase și o apariție surpriză

În al patrulea sezon al serialului, Miss Jane Marple (Julia McKenzie) are de investigat moartea unui om de afaceri și a soției lui, trebuie să identifice un ucigaș la Castelul Savage și rămâne aproape fără soluții în fața morții misterioase a unei doamne în vârstă. Dar îi sare imediat în ajutor unui vechi prieten. 

Pe celebrul actor Benedict Cumberbatch (care nu era încă un star hollywoodian, marile succese „Sherlock Holmes” și „Doctor Strange” venind după) îl vom vedea alături de Julia McKenzie în episodul al doilea, intitulat „E ușor să ucizi”, din sezonul patru, din 2009.

Urmează încă patru cazuri și în sezonul al cincilea: două morți fără nicio explicație la două petreceri, uciderea reverendului Gorman și un ciudat tapet cu mușcate care pare să fie principalul suspect într-un caz de crimă. 

Al șaselea și ultimul sezon al serialului se deschide cu un episod a cărui acțiune este plasată pe insula tropicală St. Honore. Asta nu înseamnă că Miss Marple e în vacanță, pentru că o crimă are loc chiar în hotelul în care s-a cazat. Ultimele două episoade ale serialului vor descâlci ițele unui adevărat hățiș de morți și crime în Greenshaw’s Folly și vor clarifica misteriosul caz al unui cuplul care pare urmărit de blesteme.

MISS MARPLEIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton