Homepage  / Seriale / Televiziune

Epic Drama aduce un serial de epocă spaniol, „Hospital Real”

Epic Drama aduce un serial de epocă spaniol, „Hospital Real”

de Redactia Tvmania

De luni, 16 august, la Epic Drama debutează „Hospital Real” (2015), un serial de epocă spaniol, a cărei acțiune este plasată la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în provincia Galicia, în nord-vestul Peninsulei Iberice.

Olalla Taboada (Mariña Sampedro), o fată simplă de la țară, salvează un bărbat rănit, peste care l-a găsit abandonat pe marginea drumului. Acesta se dovedește a fi Daniel (Pedro Freijeiro), viitor chirurg la „Hospital Real”, spitalul din Santiago de Compostela, și fiul unui nobil de rang înalt din oraș. În timp ce fata îi îngrijește rănile acasă la ea, cei doi se îndrăgostesc, iar Olalla se hotărăște să meargă cu el în Santiago, visând să devină soră medicală. Însă planurile celor doi tineri întâlnesc imediat obstacole uriașe, imposibil de depășit.

Suntem la sfârșitul secolului al XVIII-lea, într-o perioadă tumultuoasă, marcată nu doar de criza economică, dar și de ideile periculoase ce veneau din Franța revoluționară. Vremurile sunt dominate de instabilitate politică, Inchiziția este încă în vigoare, Biserica Catolică își impune cu mână de fier dogmele, iar barierele sociale sunt imense, astfel că o poveste de dragoste dintre o țărăncuță și un nobil are puține șanse la un final fericit. 

 

O reconstituire fidelă a epocii

În același timp cu povestea de dragoste dintre Olalla și Daniel, vom fi părtași la viața de zi cu zi a spitalului din Santiago de Compostela, producătorii reconstituind cu migală atmosfera epocii. Decorurile, exterioare și interioare, cum ar fi farmacia spitalului sau secțiile dedicate asistenților medicali și pacineților, instrumentele chirurgicale, totul a fost realizat cât mai fidel modelului original. Pe lângă povestea de dragoste dintre cei doi protagoniști, serialul se vrea a fi și o oglindă a epocii, asezonând acțiunea cu detalii istorice. „Spectatorii vor găsi în serialul «Hospital Real» povești de dragoste tipice acelor vremuri, cu căsătorii aranjate, dar și conflicte obișnuite, cu care ne confruntăm și astăzi. În plus, producția abundă de acțiune, suspans și intrigi”, declară actrița Nerea Barros (care interpretează personajul Rebeca), în La Voz de Galicia.

 

Cum va fi difuzat „Hospital Real”

„Hospital Real” va debuta luni, de la ora 23.30, la Epic Drama, iar postul va difuza serialul de luni până vineri cam în jurul aceleaiași ore. Producția spaniolă are 15 episoade, fiecare cu o durată de o oră și 10 minute.

 

Trailer „Hospital Real”

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton