Homepage  / Televiziune

Epic Drama anunță „Grantchester”, un nou serial polițist. Când e programat primul episod

Epic Drama anunță „Grantchester”, un nou serial polițist. Când e programat primul episod

de Mioara Tronaru,

Din 5 octombrie, de la ora 22.00, la Epic Drama vom putea vedea un nou serial britanic. „Grantchester” (2014) ne introduce în lumea micilor comunități englezești, pitorești, dar împănate de crime. De această dată, pe urmele infratorilor se află un duo format dintr-un vicar și un polițist.

Acțiunea este plasată în anul 1953, în satul Grantchester, din comitatul Cambridgeshire, Anglia. Aici își duce confortabil viața tânărul vicar Sidney Chambers (James Norton), mare amator de jazz și cu înclinații mai degrabă spre plăcerile vieții de aici decât spre promisiunile celei veșnice. Dar huzurul lui se termină la o slujbă de înmormântare.

Defunctul este Stephen Staunton (Eoin McCarthy), un avocat cunoscut de toată lumea ca depresiv și alcoolic și care s-a sinucis în biroul său. Nicio surpriză pentru nimeni. La finalul ceremoniei religioase însă, Chambers e tras deoparte de Pamela Morton (Rachel Shelley), soția unui asociat al lui Staunton, care-i mărturisește că a fost amanta acestuia și că în niciun caz nu a fost sinucidere. Ea e sigură că la mijloc a fost o mână criminală și are mare nevoie de ajutorul vicarului pentru a demonstra acest lucru.

Vicarul cere ajutorul poliției. Însă pentru inspectorul Geordie Keating (Robson Green), un tip amabil, dar sătul de lume și de viață, lucrurile sunt clare: ancheta s-a terminat, a fost o sinucidere, Staunton chiar a lăsat un bilet de adio scris de mână. Sidney Chambers nu este însă mulțumit de acest răspuns, iar acesta va fi începutul carierei sale de detectiv amator și începutul prieteniei cu inspectorul Geordie Keating.

Și ceva urme de dragoste

După finalul primului sezon, Epic Drama continuă, din 26 octombrie, difuzarea cu sezonul al doilea, iar în cele șapte noi episoade, personajele vor căpăta și mai multe contururi, iar anchetele criminalistice vor fi asezonate și cu niște povești de dragoste. Sidney Chambers începe să-și dea seama că noul lui hobby suprapus peste statutul de vicar într-un sătuc este destul de greu de dus. Inspectorul Geordie Keating se dovedește totuși vulnerabil în ciuda aparenței sale de bărbat fără griji.

În tot acest timp, Margaret Ward (Seline Hizli), noua secretară din secția de poliție, a pus ochii pe Sidney. Dar vicarul cel chipeș încă e cu toate gândurile la Amanda Hopkins (Morven Christie), pe care a văzut-o ultima dată când era pe cale să se mărite cu rivalul lui. Cum se zice: „Încurcate sunt căile…”.

Povestea continuă

Serialul britanic „Grantchester” (2014) este adaptare a colecției de povestiri „The Grantchester Mysteries”, scrisă de James Runcie. Producția ITV a deveni un neașteptat succes și, din 2014, a fost comandata sezon după sezon. Anul acesta, britanicii au văzut sezonul al șaptelea și îl așteaptă pe următorul anul viitor.

Actorul James Norton și-a susținut rolul vocarului Sidney Chambers până în sezonul al patrulea, când personajul său va părăsi povestea, iar rolul principal îi va reveni lui Tom Brittney, noul vicar din Grantchester.

Filmările au avut loc în cea mai mare parte chiar în Grantchester, iar ITV, înainte de premiera pe micul ecran, a organizat o avanpremieră specială pentru gazdele lor. Localnicii au fost încântați de eveniment, mai ales că l-au avut alături și pe James Norton.

În rolul perfect

James Norton (37 de ani) este un actor britanic nu foarte cunoscut, dar poate l-ați remarcat în „Little Women” (2019), „Happy Valley” (2014) sau „McMafia” (2018).

Rolul Sidney Chambers i-a venit mănușă, pentru că înainte de a deveni actor, Norton a studiat teologie chiar la „Cambridge, la fel ca Sidney. Am petrecut trei ani buni acolo. Îmi plăcea enorm să mă plimb cu bicicleta până aproape de Grantchester. Din această cauză serialul este cu adevărat special pentru mine. Este o adevărată plăcere să mă reîntorc acolo”, a mărturisit actorul pentru 1883magazine.com. Dar nu se declară un om religios: „Nu, evident am o relație cu religia, am mers la școala catolică și am studiat teologia. Dar nu mă pot numi un credincios. Sunt însă fascinat de religie, da, sunt unul dintre acei oameni enervanți, și o să continui această explorare”.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton