Homepage  / Televiziune

Epic Drama ne invită să petrecem „Crăciunul cu Murdoch”, pe 4 decembrie, în cadrul unui episod special

Epic Drama ne invită să petrecem „Crăciunul cu Murdoch”, pe 4 decembrie, în cadrul unui episod special

de Ioana Maria,

Epic Drama difuzează în premieră sâmbătă, 4 decembrie, de la ora 22.00, un nou episod special, de 90 de minute, al îndrăgitului serial canadian „Detectivul Murdoch”, „Crăciun cu Murdoch”. 

Mai sunt doar patru zile până la Crăciun și cum pe străzile din Toronto nu e pic de zăpadă, moralul e destul de scăzut – până când doi oameni de afaceri furioși năvălesc în secția de poliție, cu o poveste cusută cu ață albă despre un tren jefuit: se pare că un bandit ar încerca să fure Crăciunul! Murdoch (Yannick Bisson) e uluit, dar în scurt timp și alte jafuri imposibile îl trimit în urmărire prin tot orașul. Crabtree e convins că banditul se inspiră după cel mai recent erou de ficțiune al lui, dar Brackenreid respinge această teorie stranie.

Dr. Ogden (Hélène Joy) ajunge să fie răpită în mod misterios când o familie cu copii are nevoie de ajutorul ei, dar o confundă cu eroina unei cărți de povești. E Ajunul Crăciunului, ar Murdoch trebuie, încă o dată, să facă o minune de Crăciun!

O poveste de succes cu un detectiv calm, corect și inteligent

„Detectivul Murdoch” se bazează pe o serie de romane ale scriitoarei canadience Maureen Jennings. Aceasta are 82 de ani și trăiește – surpriză! – în Toronto, explicând în trecut că s-a inspirat în crearea lui William Murdoch dintr-un personaj real, John Wilson Murray, care a fost numit în 1875 primul detectiv guvernamental în zona Ontario. În 2004, pornind de la trei romane ale lui Jennings, s-au făcut trei filme de televiziune, cu Peter Outerbridge în rolul lui William Murdoch. Când, doi ani mai târziu, s-a decis realizarea unui serial construit în jurul detectivului, Outerbridge nu mai era disponibil, fiind implicat în alt serial. Așa s-a ajuns la distribuirea lui Yannick Bisson în rolul principal. 

Actorul care a împlinit 52 de ani în luna mai a debutat în 1984, descoperindu-și pasiunea pentru actorie pe când era încă un adolescent. A apărut în nenumărate filme și seriale de-a lungul carierei, a fost gazda unui reality-show, dar cea mai mare realizare profesională a sa rămâne rolul din „Detectivul Murdoch”, care l-a făcut cunoscut în toată lumea (Bisson a și regizat cinci episoade). Actorul povestea pentru everythingzoomer.com cum, aflat într-o vacanță la Roma cu familia, a fost recunoscut de un tânăr într-un restaurant, iar când patronul localului a aflat cine, i-a invitat, pe el și familia sa, la masă. 

Bisson este căsătorit din 1990 cu o actriță, Chantal Craig, și împreună au trei fete. Și soția, și fetele lui, au apărut în diverse roluri episodice în „Detectivul Murdoch”. Despre personajul său, Bisson spune: „Murdoch este cum cred eu că ar fi cea mai bună versiune a mea: inteligent, calm, obiectiv și corect… trăsături pe care, sincer să fiu, mă chinui să le păstrez”.

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton