Homepage  / Vedete / Vedete străine

Eric Braeden are o viață mai palpitantă decât Victor din „Tânăr şi neliniştit”

Eric Braeden are o viață mai palpitantă decât Victor din „Tânăr şi neliniştit”

de Redactia Tvmania

Până a deveni figura centrală din „Tânăr şi neliniştit” – serial care împlineşte 44 de ani de la lansare pe 26 martie şi care nu se mai vede în România de peste un an, actorul Eric Braeden a trecut printr-o viaţă zbuciumată, despre care a povestit într-o autobiografie recent lansată.

Victor Newman a supravieţuit intrigilor de la locul de muncă, otrăvirii, amneziei şi tentativelor de crimă, dar actorul care îl joacă în soap-opera „Tânăr şi neliniştit” are în spate o poveste la fel de intensă.

În februarie, Eric Braeden (76 de ani) şi-a lansat autobiografia, „I’ll Be Damned: How My Young and Restless Life Led Me to America’s #1 Daytime Drama”. În volum, actorul îşi spune povestea, de la Germania nazistă la potul pe care a pus mâna odată cu rolul din „Tânăr şi neliniştit” (în care joacă din 1980 încoace). Volumul  conţine şi 16 pagini cu poze din viaţa şi cariera actorului.

Pentru a marca lansarea, actorul a acordat un interviu celor de la thedailybeast.com, în care a povestit despre trecutul nazist al tatălui său, l-a condamnat pe Donald Trump (un „clovn”, ale cărui politici cu tonuri fasciste sunt „o porcărie”) şi a dezvăluit câte operaţii estetice şi-a făcut.

Pe numele adevărat, Hans-Jörg Gudegast, s-a născut în 1941, la Bredenbek. La 3 ani, a trecut printr-un accident maritim mai grav decât cel al Titanicului şi i-a supravieţuit (scufundarea navei Wilhelm Gustloff). La 12 ani, i-a murit tatăl, moment despre care povesteşte, în interviul amintit, că a fost „cel mai dificil moment din punct de vedere emoţional” din viaţa lui. Îl înţelege de ce credea în nazism, într-o perioadă în care trebuia să îşi hrănească familia:

„Brecht spunea: «Mai întâi te gândeşti la stomacul plin, apoi la etică»”, explică actorul.

La 18 ani (în 1959) a plecat în SUA, cu o bursă sportivă, la Universitea Montana. De atunci şi până şi-a schimbat numele în Eric Braeden, l-au tot urmărit întrebările legate de faptul că ţara lui Beethoven, Wagner, Brahms şi Brecht a fost şi ţara lui Hitler (a spus „Adio!”  şanselor de a fi James Bond la un prânz cu Albert R. Broccoli, după ce producătorul i-a aflat originile).

La începutul carierei sale actoriceşti, în ’66, Eric s-a însurat cu Dale Russell Gudegast, iar cei doi soţi au un fiu, Christian (scenarist şi regizor de meserie), şi trei nepoate căruia bunicul le este devotat. Ar fi vrut şi o fată, dar Dale a avut o naştere dificilă şi apoi s-a operat abdominal, după o apendicită agravantă.

Cât despre bătrâneţe, actorul care crede că „Tânăr şi neliniştit” va supravieţui atâta timp cât o vor face şi protagoniştii (el, personal, nu are de gând să iasă prea curând la pensie), spune că nu are niciun stres. Şi nici operaţii estetice:

„Sunt cine sunt. De ce aş pretinde că am 55 de ani? Am 76 (pe care îi va împlini pe 3 aprilie – n.r.) şi sunt mândru de asta. Sportul e cel mai bun medicament şi nu uitaţi să ridicaţi greutăţi. Vă ajută articulaţiile. Şi mergeţi mult pe jos”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton