Homepage  / Articole

„Escrocherii adevărate”: Şarlatani cu acte-n regulă

"Escrocherii adevărate": Şarlatani cu acte-n regulă

de Redactia Tvmania

Programul „Escrocherii adevărate” – difuzat de Discovery Channel în fiecare sâmbătă, de la 18.30 - a ajuns la sezonul cu numărul nouă în Marea Britanie, unde este difuzat de BBC Three.

.

Escrocheriile pe care le pun la cale Alexis Conran, Jessica-Jane Clement şi Paul Wilson sunt cât se poate de reale, fiind filmate cu camera ascunsă. Oamenii care le cad pradă celor trei protagonişti îşi primesc banii sau bunurile înapoi, iar majoritatea acceptă ca imaginile să fie difuzate în cadrul emisiunii.

Documentarul este difuzat în mai multe părţi ale lumii, în timp ce televiziuni din şapte ţări – Rusia, Israel, Belgia, Germania, Asutralia, Noua Zeelandă şi SUA – au adaptat formatul pentru a realiza propriile versiuni ale show-ului.

Scopul programului este de a arăta metodele prin care acţioneaza şarlatanii, pentru a-i învăţa pe telespectatori cum să-i recunoască în viaţa de zi cu zi.

.

Alexis Conran combină magia cu escrocheriile

Alexis Conran este actor profesionist, jucător de cărţi şi magician. S-a născut la Paris şi a crescut cu familia în Grecia. La vârsta de 16 ani s-a mutat la Londra pentru a studia actoria. De atunci a lucrat în teatru, televiziune şi a apărut în filme.

A petrecut trei ani lucrând ca magician profesionist specializat în trucuri de cărţi şi câştigă bani pe această cale la petrecerile mondene din Londra. Apoi a început să străbată Europa şi s-a remarcat la jocurile de cărţi – îşi folosea abilităţile pentru a nu-i lăsa pe trişori să câştige.

.

Jessica-Jane Clement, dansatoare la origini

Tânăra de 25 de ani s-a născut în Sheffield, Anglia, şi studiază dansul de când era copil. Mai târziu, acest talent i-a facilitat accesul în lumea divertismentului.

După ce a câştigat un concurs de frumuseţe, i s-a oferit un contract cu o agenţie de modele din Londra. Avea 18 ani când s-a mutat în capitala Angliei, unde a câştigat o oarecare faimă apărând în diverse videoclipuri.

În paralel cu cariera de model, Jessica-Jane Clement a prezentat emisiuni tv.

.

Paul Wilson a schimnat tabăra

Înainte de a apărea în emisiunea de la Discovery Channel, Paul Wilson a ajuns renumit ca expert în trişat, escrocherii şi trucuri cu cărţi.

Studiază trucurile cu cărţi de la vârsta de opt ani, după ce bunicul său l-a învăţat cum să trişeze. Este considerat unul dintre cei mai mari experţi în domeniu şi oferă consultanţă cazinourilor şi companiilor de jocuri de noroc.

Însă înainte de a trece de cealaltă parte a baricadei, mai exact în perioada 1990 – 2000, a folosit diverse tehnici (care nu sunt considerate ilegale, dar cazinourile investesc bani buni pentru a se proteja de jucătorii care le folosesc) pentru a câştiga bani la jocurile de cărţi.

Paul Wilson a intrat în lumea filmului şi a televiziunii în 2002, pentru a lucra ca prezentator, actor, regizor şi producător. Este unul dintre scenariştii emisiunii „Escrocherii adevărate”.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton