Homepage  / Vedete / Vedete străine

Ethan Hawke este fioros în noul său film, horrorul „The Black Phone”

Ethan Hawke este fioros în noul său film, horrorul „The Black Phone”

de Andreea Hentea,

Trailerul noului film cu Ethan Hawke ni-l arată pe actorul cunoscut îndeobște ca un tip pașnic și zâmbitor într-o postură mai puțin obișnuită. În „The Black Phone” (2021), actorul american este un răpitor de copii de-a dreptul înspăimântător.

„The Black Phone” ecranizează o nuvelă a lui Joe Hill, fiul lui Stephen King, maestrul absolut al romanului horror american. Trailerul filmului îl urmărește pe Finney Shaw (interpretat de Mason Thames), un băiețel timid de 13 ani. Acesta este răpit de un ucigaș de copii supranumit „The Grabber” (Ethan Hawke). Acesta se costumează în iluzionist și atrage copiii într-o dubă neagră cu care îi transportă într-o pivniță fioroasă, căreia nimeni nu-i știe locul. Copiii răpiți se trezesc într-un subsol terifiant, izolat fonic. Acolo nu există nimic în afară de un telefon negru decuplat, care atârnă pe perete.

Regizorul Scott Derrickson, care a și produs filmul, a scris scenariul împreună cu C. Robert Cargill, cu care a mai colaborat la „Sinister” (2012) și la „Doctor Strange” (2016). Derrickson s-a consacrat ca regizor și scenarist de filme horror, precum „Hellraiser: Infernul” / „Hellraiser: Inferno” (2000), „Un caz de exorcizare” / „The Exorcism of Emily Rose” (2005) sau „…și ne izbăvește de Cel Rău…” / „Deliver Us from Evil” (2014).

Aproape și departe de universul Marvel

La un moment dat, el s-a îndreptat spre filmele cu supereroi și universul Marvel, regizând „Doctor Strange”. Tot el este cel care urma să regizeze și „Doctor Strange in the Multiverse of Madness”, care va avea premiera în România pe 25 martie 2022. În urma unor diferende cu studiourile Marvel, s-a retras însă din proiect, așa că regia viitorului film cu Benedict Cumberbatch în rolul titular i-a revenit lui Sam Raimi.

Între timp, Scott Derrickson a revenit la genul horror cu acest „The Black Phone”, colaborând din nou cu Ethan Hawke, care a jucat rolul principal și în filmul său din 2012, „Sinister”. Ethan Hawke (al cărui nume s-a vehiculat la un moment dat ca posibil interpret al personajului Dr. Strange) a jucat, împreună cu Oscar Isaac, în viitorul serial „Moon Knight”, la care s-au încheiat deja filmările. Serialul este produs de studiourile Marvel, are șase episoade și va fi difuzat de platforma Disney+ în 2022. Se pare că actorul interpretează, și acolo, tot un personaj negativ.

„The Black Phone”, care se va lansa în Statele Unite pe 4 februarie 2022, a fost prezentat deja, pe 25 septembrie, la Fantastic Fest, cel mai mare festival american de filme fantastice, horror și SF, desfășurat în Austin, Texas, între 23 și 30 septembrie, și s-a bucurat de cronici favorabile. Alături de Ethan Hawke și Mason Thames, filmul îi mai are în distribuție pe Jeremy Davies, James Ransone, Madeleine McGraw, Kellan Rhude și E. Roger Mitchell.

„The Black Phone” va avea premiera în România pe 28 ianuarie 2022.

Trailerul celui mai nou film al lui Ethan Hawke:

Sursa foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton