37 de ţări participă la competiţie, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi) – reprezentanţii României cu melodia „Miracle – urmând a urca pe scenă în cea de-a doua semifinală, pe 8 mai şi – dacă se califică – în finala din 10 mai.
Desfăşurare de forţe la Copenhaga
Peste 700 de specialişti alcătuiesc echipa tehnică şi de organizare a evenimentului, iar un număr de 500 de voluntari asigură suport pentru desfăşurarea în bune condiţii a festivalului muzical.
O structură din oţel care cântăreşte 40 de tone şi înaltă de peste 20 de metri a fost construită pe scena evenimentului. Scena propriu-zisă, podeaua, este una de LED-uri montate pe o structură de aluminiu şi sticlă, aceasta putând susţine panouri de leduri cu o greutate de maxim o tonă fiecare.
32 de proiectoare dispuse pe marginea scenei îi vor pune şi mai mult în valoare cei 37 de reprezentanţi ai ţărilor participante la Eurovision 2014. 10 mixere de sunet sunt aplasate la B&W Hallerne, locul de desfăşurare a festivalului pentru a sigura cele 100 de canale wireless pentru monitorizarea sunetului în căşti şi microfoane.
Echipa de sunet, formată din 30 de profesionişti, va asigura sunetul în Dolby Surround 5.1. Peste 11 kg de amplificatoare atârnă din tavanul salii de spectacole. 22 de camere, printre care două macarale şi 5 pe şine, un sistem care asigură transmisie 3D şi 2D, precum şi două stready-cam vor transmite şi înregistra Eurovision Song Contest de anul acesta.