Homepage  / Televiziune

Eurovision 2022. Când intră în concurs WRS, reprezentantul României. Tot ce trebuie să știți despre concurs

Eurovision 2022. Când intră în concurs WRS, reprezentantul României. Tot ce trebuie să știți despre concurs
12

de Andra Stana,

Prima semifinală a concursului Eurovision, ediția a 66-a, se desfășoară în seara aceasta, 10 mai, la Torino, în Italia. Artiști din 17 țări vor urca pe scena de la Arena Pala Olimpico, printre ei și reprezentanții Ucrainei și cei ai Republicii Moldova. Concursul se difuzează pe TVR 1 și TVR Internaţional, de la ora 22.00.

[toc]

Eurovision 2022 debutează astăzi, în direct la TVR

Cele 17 țări care vor fi reprezentate pe scenă în semifinala de marți seară, 10 mai, sunt Albania, Letonia, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Regatul Țărilor de Jos (în prima parte a concursului). Apoi, în partea a doua vor urca pe scenă reprezentanții din Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croația, Islanda și Grecia.

În afară de locuitorii acestor țări, în această semifinală votează și fanii Eurovision din Franța și Italia. Doar zece dintre concurenți vor merge mai departe, în Finală.

Ţările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia – sunt calificate direct în finală.

Cu o zi înainte, artiștii au concurat în show-ul realizat exclusiv pentru juriile de specialitate, ale căror punctaje vor fi date publicității doar după Marea Finală.

Zdob și Zdob aduc „Trenulețul” la Eurovision 2022

În prima semifinală Eurovision 2022 va urca pe scenă și trupa Zdob și Zdub alături de Frații Advahov, care reprezintă Republica Moldova. Ei vor cânta melodia „Trenulețul”, care a fost lansată cu tot cu videoclip în luna decembrie a anului trecut și conținea mai multe trimiteri la frăția României și a Republicii Moldova, scrie libertatea.ro.

Numai că din varianta prezentată la preselecția națională, din luna februarie, au dispărut tocmai versurile care făceau trimitere la unirea celor două țări, a scris atunci Unimedia, care o cita pe o jurnalistă din Republica Moldova, Angela Aramă, cea care a făcut o comparație între cele două versiuni ale textului. Potrivit acesteia, textul inițial avea următoarele versuri: Țară veche, țară nouă /Parcă-i una, parcă-s două /Ba aparte, ba-mpreună /Parcă-s două, parcă-i una. Iar textul schimbat arată așa: Trenul vede când aleargă /Cât de mică-i lumea largă /Și că nu mai pare mare /Pentru că nu are hotare.

În varianta de pe pagina oficială a concursului Eurovision apare acum varianta inițială, cu versurile care au stârnit controverse.

Când intră în concurs wrs, reprezentantul țării noastre

Reprezentantul României va intra în concurs pe 12 mai, în a doua semifinală. Andrei Rusu sau WRS (pronunțat URS) cum este știut de public, este un tânăr talentat din Buzău în vârstă de 28 de ani. El a participat la „Românii au talent” și la „Vocea României”.

Cand-intra-in-concurs-wrs-reprezentantul-tarii-noastre-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Tânărul a câștigat Eurovision România cu melodia „Llamame” („Sună-mă”) și ne va reprezenta la Torino pe 12 mai, la a doua semifinală Eurovision, cu numărul de concurs 13, scrie știrileprotv.ro.

Programul complet al celei de-a doua semifinale este următorul:

Semifinala II: joi, 12 mai 2022

  • prima parte: Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta;
  • partea a doua: Muntenegru, România, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Evenimentul de promovare a lui wrs, organizat la Torino

Consulatul General al României la Torino, în parteneriat cu Ambasada României în Italia, a sprijinit Televiziunea Română pentru organizarea unui eveniment de promovare a reprezentantului nostru.

Alături de Consulul General al României la Torino, doamna Ioana Gheorghiaș și echipa Oficiului consular, au participat reprezentanți ai comunității românilor din Torino și jurnaliști.

În așteptarea celei de-a doua semifinale de la Torino, wrs a susținut un recital pentru invitații prezenți la eveniment și s-a relaxat, alături de reprezentanți ai delegațiilor Muntenegrului, Maltei, Greciei și San Marino la ESC 2022.

eurovision-2022-wrs-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 12

Semifinala va fi comentată, pentru telespectatorii TVR, de Bogdan Stănescu.

Prima semifinală Eurovision are loc în această seară. Va fi transmisă în direct pe TVR 1 și TVR Internaţional, de la ora 22.00.

wrs va intra în concurs pe 12 mai, în a doua semifinală, iar finala va avea loc sâmbătă, 14 mai.

Cine poate vota la Eurovision 2022

Fanii concursului Eurovision 2022 vor putea să își voteze în seara aceasta preferații dacă provin din una dintre cele 17 ţări reprezentate în prima semifinală. Acestora li se vor alătura, în procesul de vot, telespectatorii din Franţa şi Italia.

A doua semifinală Eurovision 2022 va avea loc pe 12 mai, atunci când și WRS, reprezentatul României va intra în concurs, cu numărul 13.

În cea de-a doua semifinală vor urca pe scenă reprezentanţi din 18 ţări. Este vorba de Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda.

Marea finală Eurovision 2022 va avea loc pe 14 mai.

Sursa foto: eurovision.tvr.ro, Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton