Homepage  / Muzică

Eurovision 2022 se va desfăşura la Torino

Eurovision 2022 se va desfăşura la Torino

de Cătălina Matei,

Italia va găzdui a 66-a ediţie a acestui concurs după victoria grupului rock Maneskin cu melodia "Zitti e buoni", la ediţia din acest an de la Rotterdam. Concursul muzical Eurovision se va desfăşura anul viitor la Torino, în nordul Italiei. Anunțul a fost făcut vineri, de către primarul oraşului, Chiara Appendino.

„Am câştigat, Torino a câştigat! Bine ai venit la Torino, Eurovision Song Contest 2022”, a scris primarul orașului Torino, Chiara Appendino, pe pagina sa de Facebook.

„Luni de muncă, de apeluri telefonice, de sute de documente, de mormane  de reglementări, de inspecţii, de controale, dar la final am ajuns aici : Aducem la Torino cel mai urmărit eveniment muzical”, a mai precizat edilul.

Eurovision 2022 – Torino va fi a treia ediţie italiană a Eurovision, după Napoli în 1965 şi Roma în 1991.               

Până în acest moment, potrivit AFP, există deja o cinfirmare:cântăreţul-compozitor britanic de origine libaneză Mika va fi invitat la eveniment.              

În total, 17 oraşe italiene, între care Roma şi Milano, şi-au propus candidatura pentru a găzdui Eurovision 2022, dar caietul de sarcini pentru organizator era strict.

Gazdele trebuie să ofere un loc climatizat pentru a primi până la 10.000 de persoane în sala principală, precum şi un spaţiu şi instalaţii pentru decoruri şi spaţii pentru artişti, personal, public şi reprezentanţi ai presei.

Torino se pregăteşte de altfel să organizeze luna viitoare un alt eveniment internaţional, Masters, care va reuni opt dintre cei mai buni jucători de tenis din lume.

Anul acesta, România a ratat calificarea în finala Eurovision

Roxen, reprezentanta României la Eurovision 2021, a ratat calificarea în marea finală care s-a desfășurat anul acesta în Olanda, la Rotterdam, într-un format restrâns, impus de contextul pandemic.

Intrată în concurs cu nr. 13,  Roxen, cu piesa „Amnesia”, nu a reușit să se califice mai departe. Cântecul este compus de Adelina Stîngă și Victor Bouroșu.

Ediția de anul acesta a fost încă o ediție cu ghinion pentru România, care a ratat astfel, pentru a treia oară consecutiv, calificarea în finala Eurovision.

În 2018, pentru prima dată după 14 ani, România rata calificarea în finala Eurovision, deși piesa „Goodbye” a trupei The Humans era destul de bine cotată la casele de pariuri. Apoi, în 2019, la Tel Aviv, Ester Peony, reprezentanta României, a ratat și ea calificarea.

În 2020, concursul Eurovision a fost anulat, din cauza pandemiei.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton