Homepage  / Televiziune

Eurovision 2023: Delegația României pleacă spre Liverpool. Când e semifinala la care participă Theodor Andrei

Eurovision 2023: Delegația României pleacă spre Liverpool. Când e semifinala la care participă Theodor Andrei

de Redactia Tvmania

Delegația României la Eurovision 2023 va pleca de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din București cu destinația Liverpool, sâmbătă, 29 aprilie. Urmând ca pe 1 mai, câștigătorul ediției naționale, Theodor Andrei, să susţină prima repetiţie la Liverpool Arena.

Cu doar câteva zile înainte de îmbarcare, Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, a declarat că este optimist și se simte foarte pregătit pentru evenimentul special care urmează sa aibă loc:

“Toată această pregătire pentru Liverpool a fost și este foarte intensă, orele trec cu o rapiditate uimitoare printre repetiții la canto, filmări, lucru în studio, interviuri și mesaje video. Îmi doresc să fim o echipă foarte sudată, să fim tonici și să facem cea mai bună figură în concursul din acest an. Mulţumesc publicului care ne-a susţinut până acum, sper să ne sprijine în continuare şi împreună să reuşim o performanţă notabilă. Până atunci, urmăriţi programele Televiziunii Române și conturile de pe rețelele de socializare ale TVR, unde vă vom ţine la curent cu ultimele noutăţi.”

Când e finala Eurovision 2023

Reprezentantul României va intra în concurs din poziția a treia, în cea de-a doua semifinală, în data de 11 mai 2023. Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023, în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa „D.G.T. (Off and on)”.

Semifinalele şi finala, care se vor desfăşura la Liverpool Arena sub sloganul „United by Music”, vor fi transmise în direct, în zilele 9, 11 şi 13 mai, pe canalele TVR.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton