Homepage  / Advertorial

Evoluția food pairing-ului și Revoluția culinară de la The Saint 139

Evoluția food pairing-ului și Revoluția culinară de la The Saint 139

de Redactia Tvmania

Ideea de a combina diferite băuturi și alimente este astăzi un concept atât de comun și firesc, încât nu stăm să ne gândim cu adevărat la motivul pentru care o facem. Asocierea băuturilor și a mâncării este atât de puternic înrădăcinată în cultura noastră, încât a devenit aproape a doua natură pentru noi, făcând aceste alegeri instinctiv. De obicei, băuturile se aleg în funcție de ceea ce intenționăm să mâncăm, însă lucrurile pot fi făcute și invers.

The Saint 139, restobarul modern de pe Calea Victoriei are la bază un concept inovator de food pairing, ce aduce în prim plan cocktailurile, care ulterior sunt asociate cu preparatele culinare potrivite, ținând cont de sinergia dintre ingrediente, arome și texturi.

Încă din cele mai vechi timpuri, băuturile alcoolice (îndeosebi vinul), au fost considerate elemente de bază în alimentație, fiind considerate benefice pentru sănătate.

Astăzi, este știut faptul că vinurile roșii, în special, conțin resveratrol și alți antioxidanți care ne pot ajuta organismul să lupte cu o mulțime de afecțiuni medicale. Cu toate acestea, în antichitate, vinul și alte băuturi alcoolice erau importante pentru sănătate din alte motive: acestea erau pur și simplu mai curate decât apa la care oamenii aveau acces la acea vreme.

Așadar, food pairing-ul timpuriu a apărut mai degrabă ca o necesitate cauzată de condițiile de trai precare: mâncarea era din start asociată cu băuturi alcoolice, apa nefiind potabilă. Acest comportament s-a perpetuat de-a lungul timpului, în diverse forme, cu toate că progresul societății a contribuit semnificativ la îmbunătățirea calității vieții, iar lipsa apei potabile este astăzi de domeniul trecutului în cele mai multe regiuni geografice.

Multe zone s-au specializat în anumite preparate și tipuri de băuturi, food pairing-ul dobândind multiple valențe. Spre exemplu, Bordeaux este un oraș cunoscut pentru rețetele pe bază de miel și nu e întâmplător că vinurile din regiune se potrivesc foarte bine cu preparatele din carne de miel.

Aceasta este o tendință apărută în urmă cu sute de ani, preponderent în regiunile care produceau vin și care aveau propriile delicatese culinare cu specific local. Asocierile au apărut deoarece au început să se creeze vinuri care se potriveau bine cu alimentele pentru care era cunoscută fiecare regiune în parte.

Italia a stabilit, de asemenea, o nouă tendință deosebită în acest domeniu. Rareori italienii mâncau fără să bea vin, așa că a devenit o practică obișnuită să se creeze vinuri cu scopul specific de a se asocia cu alimente. De aceea, unele pot părea acide sau prea dulci până când sunt asortate cu mâncarea pentru care au fost concepute.

Ideea de asociere a mâncării cu băutura așa cum o cunoaștem astăzi a evoluat în primul rând datorită faptului că acum avem un acces mai mare la alimente și sortimente de băuturi alcoolice din diverse colțuri ale lumii.

Pe măsură ce schimburile comerciale au crescut și au devenit mai ușor de realizat, oamenii au avut mult mai multe opțiuni în materie de alimente și băuturi. Acest lucru i-a făcut pe aceștia să devină mai conștienți de diferitele moduri în care aromele din alimente și băuturi se pot combina.

Astăzi, nu este neobișnuit să vezi restaurante de ultimă generație care angajează somelieri sau mixologi a căror sarcină principală este să recomande sau să prepare băuturile care se potrivesc cel mai bine cu preparatele din meniu.

La The Saint 139, meniul cuprinde atât rețete clasice de cocktailuri, cât și reinterpretări ale acestora, atent echilibrate de către echipa de barmani profesioniști. Acestea sunt asociate cu preparate culinare din bucătăria internațională, care poarta semnătura lui Chef Martin.

Printre pairing-urile pe care le găsești în meniul The Saint 139, se numără cocktailul Paloma (tequila, suc de grepfruit, lime) asociat cu Egg Burrito, Yellowfield (vodcă, fructul pasiunii, clementine) asociat cu omletă cu trufe sau celebra Sangria asociată cu Beef Tenderloin, dar și multe alte rețete inedite, care așteaptă să le descoperi!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton