Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

EXCLUSIV. Andra, detalii în premieră despre concertul de la Sala Palatului: „Totul va suna un pic diferit”

EXCLUSIV. Andra, detalii în premieră despre concertul de la Sala Palatului: „Totul va suna un pic diferit”
14

de Redactia Tvmania

Andra este în febra pregătirilor pentru concertele „Aievea”, pe care le va susține la Sala Palatului între 23-25 februarie. Soțul ei, Cătălin Măruță, îi este alături moral, dar și în cadrul organizării evenimentului, iar emoțiile cresc pe zi ce trece. Cum își spune cuvântul experiența anului trecut, când Andra a susținut altă serie de concerte la Sala Palatului, ce ritual are înainte de repetiții, cum se pregătește pentru marele eveniment și ce surprize ne vor aștepta la Sala Palatului, ne-a răspuns chiar ea într-o mică pauză de la repetiții.

 

 

TVmania: Al doilea mare concert la Sala Palatului. Din nou trei zile cu biletele vândute în totalitate. Cum te simți?

Andra: Sunt foarte nerăbdătoare și plină de energie. Îmi dă multă adrenalină această așteptare, repet mult, mă gândesc zilnic la cum va suna și va arăta show-ul!

 

De cât timp ai început să repeți și să te pregătești pentru acest concert?

Din toamna anului trecut am început pregătirile și repetițiile. Acum însă am intrat pe ultima sută de metri și repetițiile arată mai complex, repet cu mai mulți instrumentiști, cu dansatori. Este senzațională atmosfera, cred că vom reuși să transmitem publicului tot entuziasmul nostru.  

 

De unde te-ai inspirat pentru numele concertului – „Aievea”?

Aievea înseamnă real, public, fătiș. Este o exprimare a asumării, a autenticității. Cuvântul are o sonoritate deosebită și are puterea superbă de evocare a unor vremuri de demult. A fost propunerea lui Adrian Batista, regizorul artistic al show-ului și mi-a plăcut din prima. Eu sunt o fire romantică și visătoare și mi s-a părut că acest nume reușește să surprindă esența show-ului meu de anul acesta.

 

Ce ritual ai înainte de repetiții? Dar după?

Înainte de repetiții încerc să mă odihnesc mult și să mă gândesc la show, să vin cât mai concentrată. Nu fac ceva special, nici înainte, nici după. Țin legătura în permanență cu trupa mea, astfel încât și înainte să ne întâlnim sau după aceea, mai discutăm despre piese. Uneori ne trimitem mesaje audio ca să arătăm ce idei ne mai vin.

 

Am citit undeva că înainte de concert nu vei sta acasă. Este adevărat?

Anul trecut am stat la un hotel din centru. Eu și Cătălin ne-am cazat în seara de dinainte ca să putem să ne odihnim și să vin cât mai pregatită la spectacol. Am profitat și de faptul că veniseră rudele noastre și copiii au rămas cu bunicii. Cred că și anul aceasta vom face asta, încă nu am discutat, dar pare un plan bun pentru că am nevoie de pauză vocală și acasă nu pot fac asta, David și Eva nu pot înțelege ce înseamnă asta. Ei vor ca mami să le citească povești, să le răspundă la întrebări.

 

Știm că alături de tine a fost Cătălin, anul trecut. Și anul acesta este la fel de implicat?

Da, alături de Corneliu Mladin de la Arena Events, Cătălin este producătorul întregului show. Ține legătura cu toți cei implicați și îi coordonează. Am încredere deplină în el și observ cât de multe a învățat din experiența de anul trecut.

 

Cu cine rămân cei mici cât timp ai repetiții?

Avem o bonă, dar ne bazăm și pe mama mea. David merge la școală în fiecare zi, iar Eva rămâne acasă, încă nu merge la grădiniță.

 

Ce ai simțit anul trecut că puteai face mai bine și ce ai vrut de la bun început să schimbi anul acesta?

Mi se pare că lucrurile s-au întâmplat așa cum trebuia. Nu aș putea zice că planificarea a fost perfectă și am anticipat totul, dar până la urmă sunt încântată de rezultat, așa că nu aș vrea să fi făcut nimic diferit. Și greșelile sau încurcăturile au rolul lor în pregătirea și susținerea unui spectacol. Anul acesta ne gândim la multe elemente pe care le dorim îmbunătățite sau mai spectaculoase, de la ținute până la scenografie. Mereu e loc de mai bine.

 

Ne poți dezvălui o mică surpriză pe care o pregătești?

Nu aș vrea să vă stric surpriza descoperirii lor la Sala Palatului. Pot să vă spun că voi cânta și piesele mele noi, dar și piese pe care publicul le știe de mult timp. Oricum, totul va suna un pic diferit pentru se reorchestrează cântecele pentru starea show-ului și pentru un număr mare de instrumentiști.

 

În ceea ce privește alimentația, ce schimbări ai făcut?

Am încercat sa țin o mică dietă, să mănânc mai ușor, dar nu sar peste nicio masă, am nevoie de multă energie. Cânt mult, dansez mult. Nu fac mari schimbări acum, nu e cazul să fac experimente cu organismul meu, mai ales într-o perioadă atât de solicitantă și stresantă.

 

Este o perioadă obositoare pentru tine și totuși arăți minunat. De la ce nu te abați? Respecți anumite ore de somn? Pentru corzile tale vocale ai un anumit tratament sau ce ritual respecți în această privință?

Mulțumesc frumos pentru compliment. Nu fac ceva special pentru a arăta bine, încerc doar să mă odihnesc cât mai mult. Având acasă doi copii și fiind sezonul virozelor, deși parcă sezonul ăsta nu se termină niciodată!, nu reușesc să am multe nopți odihnitoare. Îmi aplic creme, măști pentru ten și pentru păr. Ca toate femeile, presupun. Iar pentru corzile vocale cel mai bun lucru pe care îl poate face un artist este pauza vocală. Eu am concerte, apariții TV și repetiții, așa că nu reușesc să îmi menajez prea mult vocea. Cu câteva zile înainte de show o să găsesc totuși o soluție ca să nu scot un cuvânt. Asta îmi pregătește vocea pentru efortul de a susține show-ul 3 zile consecutive.

 

Anul trecut, piesa principală a concertului a fost „Iubirea schimbă tot”. Anul acesta care crezi că va fi?

Nu știu dacă va fi o piesă emblemă. Anul trecut am lansat 4 piese pe care fanii le-au primit foarte bine și toate fac parte din show. Dar despre conținutul spectacolului „Aievea” nu vreau să vorbesc mai mult. Abia aștept să vă arăt pe scenă ce înseamnă el. Și îmi doresc să fie o experiență de neuitat pentru public!

 

Galerie foto:

 

Andra, primele detalii despre concertul de la Sala Palatului, Aievea 2018 (1)Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 14

Puteți urmări aici primul concert al Andrei la Sala Palatului, „Iubirea schimbă tot”:

 

V-ar putea interesa și:

FOTO. Ce ținute vor putea Andra și Mihaela Rădulescu în sezonul 8 „Românii au talent”

Andra repetă performanța din 2017. Artista va susține trei concerte la Sala Palatului

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton