Maestrul bucătar a stat de vorbă cu TVMania și a împărtășit cu noi o nouă rețetă pentru perioada crizei. Ne-a oferit ingredientele cu precizie și fiecare pas în procesul preparării.
Maestrul bucătar a stat de vorbă cu TVMania și a împărtășit cu noi o nouă rețetă pentru perioada crizei. Ne-a oferit ingredientele cu precizie și fiecare pas în procesul preparării.
– 12-16 gogonele acre (în funcţie de mărime)
– 300 g de carne de tocată (poate fi porc, vita sau pasare)
– 100 g de costiţă afumată, fără os şi fără şorici
– O ceapă mare, curăţată
– ½ de pahar de orez
– 2 ouă
– O legătură de mărar tocat
– 2 linguri de ulei de floarea soarelui.
– Un vârf de cuţit de cimbru
– ½ linguriţă de sare
– ¼ linguriţă de piper negru măcinat
1 Spălaţi gogonelele, apoi tăiaţi-le câte un căpăcel şi scoateţi-le miezul.
2 Fierbeţi pe jumătate orezul într-un litru de apă sărată.
3 Tocaţi mărunt costiţa, radeţi pe răzătoare ceapa şi amestecaţi-le cu carnea tocată, orezul fiert, jumătate din mărarul tocat, ouăle şi condimentele. Cu această umplutură se umplu gogonelele, apoi li se pun înapoi căpăcelele.
4 Încingeţi cuptorul la 180°C, apoi ungeţi cu ulei o tavă, aşezaţi gogonelele în aceasta, adăugaţi apă până la jumătatea lor, apoi mărar, după care introduceţi tava în cuptor. Coaceţi gogonelele timp de 30-35 de minute, apoi scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească.
5 Serviţi gogonelele cu piure de cartofi sau cartofi ţărăneşti.