Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

EXCLUSIV. Horia Vîrlan ne împărtășește o nouă rețetă pentru perioada pandemiei

de Redactia Tvmania

Maestrul bucătar a stat de vorbă cu TVMania și a împărtășit cu noi o nouă rețetă pentru perioada crizei. Ne-a oferit ingredientele cu precizie și fiecare pas în procesul preparării.

 

Gogonele umplute cu carne tocata

 

– 12-16 gogonele acre (în funcţie de mărime)

– 300 g de carne de tocată (poate fi porc, vita sau pasare)

– 100 g de costiţă afumată, fără os şi fără şorici

– O ceapă mare, curăţată

– ½ de pahar de orez

– 2 ouă

– O legătură de mărar tocat

– 2 linguri de ulei de floarea soarelui.

– Un vârf de cuţit de cimbru

– ½ linguriţă de sare

– ¼ linguriţă de piper negru măcinat

Mod de preparare:

1 Spălaţi gogonelele, apoi tăiaţi-le câte un căpăcel şi scoateţi-le miezul.

2 Fierbeţi pe jumătate orezul într-un litru de apă sărată.

3 Tocaţi mărunt costiţa, radeţi pe răzătoare ceapa şi amestecaţi-le cu carnea tocată, orezul fiert, jumătate din mărarul tocat, ouăle şi condimentele. Cu această umplutură se umplu gogonelele, apoi li se pun înapoi căpăcelele.

4 Încingeţi cuptorul la 180°C, apoi ungeţi cu ulei o tavă, aşezaţi gogonelele în aceasta, adăugaţi apă până la jumătatea lor, apoi mărar, după care introduceţi tava în cuptor. Coaceţi gogonelele timp de 30-35 de minute, apoi scoateţi tava şi lăsaţi să se răcească.

5 Serviţi gogonelele cu piure de cartofi sau cartofi ţărăneşti.

 

 

Urmărește-ne pe Google News
 
 

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te