Homepage  / Seriale / Seriale americane

EXCLUSIV. În culisele serialului „La Casa de Papel”. Cum arată platourile din Madrid

EXCLUSIV. În culisele serialului „La Casa de Papel”. Cum arată platourile din Madrid
13

de Redactia Tvmania

19 iulie e ziua când la Netflix a avut premiera mult aşteptatul sezon 3 al serialului spaniol „Fabrica de bani” („La casa de papel/Money Heist”). TVmania a fost prezentă, în mai, la Madrid, pentru a petrece o zi cu actorii la filmări. 

Pentru fiecare episod, dintre cele 8 ale sezonului 3, s-a filmat câte 22 de zile, asta în timp ce pentru celelalte sezoane au fost suficiente 12 sau 13 zile la fiecare episod, iar de la directorul de creaţie Abdón Alcañiz am aflat câtă muncă a stat în spatele lor.

„Nu e suficient să creezi nişte ziduri. Noi am vrut să creăm o atmosferă sumbră, care să arate dramatismul unui jaf. Am fost şi suntem atenţi la detalii, am vrut să fim din ce în ce mai buni. Nu am fost lăsaţi să filmăm în adevărata Monetărie Naţională a Spaniei. Pentru exterior am filmat la Consiliul Spaniol Național de Investigaţii şi în zona Nuevos Ministerios”, ne-a declarat el. 

Sezonul 3 a fost primul realizat integral de Netflix. Cunoscuta platformă online a cumpărat drepturile producţiei la sfârşitul lui 2017, de la postul spaniol Antena 3, iar rezultatul a fost unul neaşteptat: „La Casa de Papel”, cu titlul internaţional „Money Heist”, a devenit cel mai vizionat serial de pe Netflix în altă limbă decât engleza. Iar Regizorul Jesús Colmenar a povestit jurnaliştilor cum s-a ajuns aici:

„Faptul că Netflix a cumpărat drepturile acestui serial nu a schimbat cu nimic scenariul sau regia. Am făcut dintr-un serial spaniol un serial global. Ne-am dorit personaje iconice de la început. Nu ne-am dorit să arătăm o realitate spaniolă, ci una universală. Aşa că succesul pe care l-am obţinut la nivel internaţional nu ne-a surprins. Ne-am adresat şi ne adresăm în continuare tuturor”. 

În sezonul 3 fanii i-au revăzut pe Esther Acebo (Monica, devenită Stockholm), Alba Flores (Nairobi), Darko Peric (Helsinki), Miguel Herrán (Rio), Úrsula Corberó (Tokio), Profesorul (Álvaro Morte), Itziar Ituño (Raquel, devenită Lisabona). Lor şi s-au alăturat personaje noi: Palermo (Rodrigo de la Serna), Marsilia (Luka Peros), Bogota (Hovik Keuchkerian), Tamayo (Fernando Cayo) şi Alicia Sierra (Najwa Nimri), o nouă inspectoare trimisă pe urmele bandei. Mai mult, a reapărut şi Berlin (Pedro Alonso), care a murit la finalul sezonul 2, însă doar sub forma unor flash back-uri.

Se va face şi sezonul 4?

Filmările sezonului 3, care are 8 episoade, au început în ianuarie, dar echipa va filma până în august și pentru sezonul 4, care tocmai a fost confirmat de Diego Avalos, director de conţinut pentru Netflix Spania. În momentul conferinţei din mai de la Madrid actorii şi regizorul nu au vrut să confirme sau să infirme jurnaliştilor prezenţi că va exista şi sezonul al patrulea.  Conform lavanguardia.com, acesta va avea premiera în 2020 şi avea tot 8 episoade.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton