Homepage  / Vedete / Vedete străine

EXCLUSIV. Michael McElhatton, de la „Urzeala tronurilor” la „Geniul: Einstein”: „Cred că în Westeros e greu de trăit”

EXCLUSIV. Michael McElhatton, de la „Urzeala tronurilor” la „Geniul: Einstein”: „Cred că în Westeros e greu de trăit”

de Redactia Tvmania

Michael McElhatton, care i-a dat viață trădătorului Roose Bolton din „Urzeala tronurilor” timp de cinci ani, a ieșit din serial în sezonul 6, iar actorul irlandez de 54 de ani a putut să accepte și alte roluri, precum cel al fizicianului nazist Philipp Lenard din serialul „Geniul: Einstein” (de la National Geographic), tot personaj negativ.

Actorul, pe care l-am întâlnit la Londra, la premiera de gală de la „Geniul”, ne-a răspuns la curiozități.

TVmania: Acum că Roose Bolton e mort, de ce ați acceptat să jucați din nou un personaj negativ, un ticălos?

Am vorbit cu Ben Killer (producătorul executiv al serialului „Geniul: Einstein”) la telefon. Philipp Lenard e un personaj fascinant de care nu am auzit înainte, eu ca și mulți alții, și a fost un tip complex. Ron Howard era regizor și juca Geoffrey Rush, așa că da, am acceptat.

Cum v-ați pregătit de rol?

Am citit cât de mult am putut despre personaj, am citit cartea „The Man Who Stalked Einstein”, care arată foarte multe despre relația lor, am citit pe internet, și am citit scenariul care e fantastic.

Eu joc același personaj de la 38 de ani la 80, iar machiajul a fost pur și simplu extraordinar. Pe la 65 era ok, arătam ca tata (râde), dar la 80 eram foarte bătrân! A fost ca un fel de mașină a timpului!

Lenard era un om împins de pasiuni, a murit la 82 de ani, nu avea sens să îl portretizez ca pe un om fragil, era extrem de obsedat de Germania, credea că fizicienii germani erau cei mai buni din lume. A scris o carte despre toți marii oameni de știință și l-a lăsat pe Einstein în afara cărții. Și pe Marie Curie.

Dacă ați fi pus să alegeți să trăiți într-o anumită lumea, ați alege-o cea din „Geniul” sau pe cea din ”Urzeala tronurilor”?

Ha, ha…nu știu, cred că în „Urzeala…” e greu de trăit, e greu să supraviețuiești, ai putea fi jupuit (cum făcea Casa Bolton) sau incendiat, nu aș face față prea bine. Cred că aș alege secolul Europa.

Care este relația dvs. cu știința?

Sunt actor, cam niciuna. Mă uit la documentare, dar nu am încercat să înțeleg Teoria relativității, nu cred că m-ar ajuta să-mi îmbunătățesc stilul actoricesc în niciun fel, așa că…

Vă atașați de unele personaje mai mult decât de altele?

Nu, când am terminat, am terminat. Am făcut „Urzeala…” timp de 5 ani, au fost cinci ani minunați, dar când termini, cauți ceva să te provoace. Și cred că personajul din „Geniul” este chiar un personaj cu mai multă consistență, are multe fațete, poți să te intrebi de ce face asta sau ce motivații are…

Când vă gândiți la carieră care sunt momentele cele mai importante?

„Urzeala tronurilor”, desigur, e evident. Este un  show atât de iconic! A fost greu de înțeles pentru noi toți cei implicați cât de mare e, până când am călătorit în toată lumea și ne-am dat seama că toți, dar toți se uită la serial.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton