Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

EXCLUSIV. Octavia Geamănu: „În vacanță nu vreau să fiu cu ochii pe timp”

EXCLUSIV. Octavia Geamănu: „În vacanță nu vreau să fiu cu ochii pe timp”

de Redactia Tvmania

Prezentatoarea „Observator” de noapte, de la Antena 1, Octavia Geamănu a avut la rândul ei parte de vacanțe anulate din cauza situației cu care ne confruntăm. Și-a păstrat însă optimismul și a decis în cele din urmă să nu își mai facă planuri atunci când vine vorba de timpul liber. 

 

TVMania: Anul 2020 ne-a schimbat radical obiceiurile, chiar şi pe cele de călătorie. Cum ţi-a afectat ţie vacanţa, apucaseşi să faci nişte rezervări sau eşti mai degrabă omul momentului?  

 

Octavia Geamănu: Ca nicio altă dată, îmi rezervasem nu o vacanţă, ci două. În martie urma să plec în Grecia şi în iunie în New York. Luasem bilete, cazare, făcusem şi traseul. Urma să plec cu o prietenă. N-am înţeles niciodată cum îşi pot face oamenii genul asta de planuri, când, real, nu ştim cu ce vine ziua de mâine. Dar am zis să fiu în randul lumii…which is not for me😁. Rămân la bagajele mele clasice în portbagaj, la stadiul în care mă trezesc dimineaţa şi decid că vreau să merg în locul X. Mi se potriveşte mai mult…să îmi ofer libertatea asta de a nu-mi face planuri din timp, măcar atunci când vine vorba de plecat în vacanţă. 

 

Te numeri printre cei care au continuat să lucreze în toată această perioadă. Cum ţi-a afectat însă pandemia activităţile pe care le aveai cu Andrei în timpul liber? 

 

În prima parte a stării de urgenţă, când domnea atâta incertitudine, am fost la Observator timp de două săptămâni, zi de zi. Aveam zile, în special nopţi, în care îmi puneam întrebări, mă încercau tot felul de temeri, fireşti în contextul declanşării pandemiei. Poate că cel mai greu a fost să găsesc răspunsuri la modul în care îi va afecta pe cei mici şcoala online. Andrei merge de la 2 ani la grădiniţă, e sociabil, învaţă foarte repede, iar cursurile pe zoom pentru un copil atât de mic, cu tot efortul cadrelor didactice, a fost cumplit. Cu atât mai mult cu cât tocmai înţelesese că nu e prea sănătos să stai cu ochii în ecranul telefonului. Dar am păstrat zilnic legătura cu educatoarea lui, Miss Marusia, şi am reuşit să traversăm perioada asta la finalul căreia Andrei nu a ieşit în pierdere. A învăţat multe, ne-am jucat, a înţeles de la început care e motivul pentru care sta acasă şi a fost uimitor de matur. Cum, de altfel, au constatat cu bucurie mulţi părinţi referitor la copiii lor. A fost şi s-a dus. Ce va fi? – asta e întrebarea. 

 

Cum arată o zi obişnuită de vacanţă? Îţi place să planifici totul în detaliu sau laşi lucrurile să curgă în mod firesc? 

 

Nu planific nimic. Nici eu, nici Marian. Ne trezim în locul X şi îl descoperim din mers. Însă dacă suntem în afara ţării, altfel stă treaba. 😁 Am lista cu ce avem de văzut, dar nu şi lista cu ce avem de făcut. Relaxare, bucurie, armonie…astea sunt stările de vacanţă. Nu vreau să fiu cu ochii pe timp. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton