Modifica setarile cookie
Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

EXCLUSIV. Secretele de frumusețe ale Ramonei Păun, prezentatoarea Ştirilor Sportive de la Pro TV

de Redactia Tvmania

Prezentatoarea Ştirilor Sportive de la Pro TV urmează câţiva paşi simpli când vine vorba de un stil de viaţă sănătos, iar alimentaţia este prima la care este foarte atentă, dar nu pentru siluetă, ci pentru sănătate.

 

  1. Ramona, ne poti spune care este ritualul tau de infrumusetare in ceea ce priveste tenul si parul?

Pentru că am un ten sensibil, rutina de îngrijire e una construită în timp, o rutină de la care nu mă abat. Am simțit pe pielea mea ce înseamnă să alegi produsele nepotrivite sau dermatologul nepriceput. 

Folosesc dermocosmetice, doar ele sunt tolerate de pielea mea, care reacționează imediat negativ dacă fac teste cu produse care nu sunt pe placul ei. Demachierea și hidratarea seara sunt obligatorii, indiferent cât de târziu ajung acasă sau dacă sunt extenuată. Pentru că mi se pătează tenul din cauza soarelui, nu ies din casă fără factor de protecție 50. Oricât de multe și de scumpe ar fi produsele pe care le folosim, alimentația e factorul principal care influențează pielea. Și, ca să nu o ia razna, am mare grijă ce mănânc și încerc să-i dau astfel vitaminele necesare. Pentru păr folosesc produse profesionale și aplic cât de des pot măști, cele mai multe pe baza de ulei de măsline și ulei de cocos.

 

 

Și-n cazul ăsta, tot alimentația e cheia. Mă gândesc în primul rând la sănătate, nu neaparat la kilogramele pe care le-aș putea acumula. Nu fac excese și-mi țin poftele în frâu. Sigur că sunt momente în care mai sar peste regulile astea și mă mai bucur de prăjituri sau cartofi prăjiți, spre exemplu, dar am grijă ca astfel de momente să fie rare. Și peste o alimentație sănătoasă mai adaug sală, tenis, mersul cu bicicletă.

 

 

Să mă duc să-l deschid și să fac inventarul. :)) Așadar, acum am în frigider: pește la cuptor cu cartofi dulci, pentru că am gătit la prânz, ouă, telemea de capră, spanac, dovlecei, provizii de la piață – roșii, castraveți, ardei, vinete, ceapă roșie și verde, afine de pădure. În perioada asta, merg des la piață și cumpăr fructe și legume de sezon. 

 

 

Să gătesc! O fac încă din timpul liceului, de când n-am mai locuit cu părinții. Îmi place să stau în bucătărie, să testez rețete și, mai ales, să-mi iasă, detest eșecul în bucătărie. :)) Vreau să am control asupra alimentelor pe care le mănânc, să știu că sunt proaspete și de calitate. 

 

 

Niciodată nu beau băuturi carbogazoase, extrem de rar mănânc dulciuri din comerț și, când se întâmplă, citesc obsesiv etichetele, până găsesc ceva care să conțină cât mai puține substanțe nocive. Fără prăjeli și fast-food. Sigur că-mi pasă și de felul în care arăt, dar acord atenție alimentelor mai ales pentru că vreau să fiu sănătoasă. 

 

 

Depinde câte zile libere am la dispoziție. Dacă am cel puțin două, îmi place să le petrec călătorind din când în când. Fie un city-break, fie prin țară. Dar, dacă rămân în București, mă văd cu prietenii, merg la film, gătesc, mai joc tenis cu logodnicul meu, mă ocup de pasiunea mea și exersez la mașina de cusut sau fac tipare pentru viitoarele haine. 

 

 

N-aș vrea să mint și să spun că a fost cea mai frumoasă vacanță pe care am avut-o. :)) Am mers în Grecia, în Thassos, dar am fost puțin dezamăgită, dacă e să compar cu restul insulelor grecesti văzute până acum: Skiathos, Zakynthos, Creta, Lefkada, care au plaje splendide. 

 

 

Urmează să plec la New York și sunt tare nerăbdătoare! E orașul în care m-aș muta mâine! Mă așteaptă două săptămâni intense, cu multe experiențe, pentru care am cumpărat deja biletele. E a doua oară când voi merge și sunt tare curioasă dacă impactul o să fie același, pentru că prima oară pur și simplu am fost într-un extaz continuu, fiecare colț de stradă mă fascina.  :)) 

 

 

Când plec la mare, îmi fac stoc bogat de creme cu factor de protecție, aplic mult și des. În vara asta, când am fost în Grecia, am făcut o singură dată greșeala să nu mă dau cu factor 50 de protecție, am folosit 30, l-am aplicat o singură dată cât am stat la plajă și am făcut alergie pe brațe. N-o să mai repet imprudența asta, pentru că soarele a devenit un dușman feroce dacă nu ne protejăm de el. 

 

 

Am învățat în timp care sunt pașii care trebuie urmați în situații limită, când ai foarte puțin timp la dispoziție. Dacă te panichezi, va fi un eșec. Jurnalul de dimineață e cel mai solicitant. Noi, prezentatorii, suntem într-o fugă continuă între platou-redacție-grup de montaj, dar am învățat să gestionam ritmul ăsta contra-cronometru. Dacă intru în panică, nu mai am control asupra știrilor de ultimă oră pe care trebuie să le dau pe post, așa că reușesc să mă concentrez pe ce am de făcut, chiar dacă asta presupune să mă așez la pupitru în ultimele secunde înainte de a intra pe post. E un ritm nebun de multe ori, dar asta-i televiziunea, de asta e atât de fascinantă. 🙂 

 

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te