Homepage  / Vedete / Vedete româneşti

EXCLUSIV. Sorin Bontea vrea încă un trofeu „Chefi la cuțite”!

EXCLUSIV. Sorin Bontea vrea încă un trofeu „Chefi la cuțite”!

de Redactia Tvmania

Nu se mai opresc premierele din viața lui Sorin Bontea! După ce a luat la pas alert țările incluse în traseul „Asia Express”, aventură pe care a și câștigat-o, simpaticul chef de la Antena 1 a descoperit, în izolare, că există viață în online! Iar acum e în focul filmărilor la „Chefi la cuțite 8”, și nu oricum, ci în condițiile speciale impuse de pandemie.  

 

TVmania: După o perioadă cu mult contact uman la „Asia Express”, cum v-a picat această perioadă de izolare? V-a priit sau dimpotrivă?

Sorin Bontea: N-aș putea spune că mi-a priit neapărat, pentru că nu mi-am dorit să se întâmple așa, însă am încercat să profit cumva de timpul ăsta, să fac tot ceea ce înainte nu apucam.

Ce anume ați făcut? 

După toată povestea din „Asia Express” am început să fiu mai apropiat de comunitatea mea din on-line, așa că în toată perioada asta am făcut diverse rețete pentru rețelele mele de socializare. Pentru mine a început ca un joc și am fost extrem de surprins să văd feed-back-ul oamenilor, sutele de fotografii cu preparate făcute după rețetele recomandate de mine. E o chestiune pe care îmi doresc să o continui și în viitor, pentru că mă simt ca între prieteni. Nu e târziu nici la 50 de ani să descoperi ce înseamnă viața în on-line 😊.

Ce ați gătit în mod special? Am văzut ca pâinea cu 1 g de drojdie s-a viralizat. Ce descoperiri culinare ați făcut?

În perioada în care am stat acasă m-am apucat să fac și pâine și așa m-am gândit „ce ar fi să pun rețeta pe Internet?”. Reacțiile efectiv m-au copleșit! Am trecut și la desert. Pentru că noi, la „Chefi la cuțite”, avem o veșnică dilemă – e brownie sau negresă? -, am zis să deslușesc misterul ăsta. Tot nu se știe 😊. Am gătit și ceva mâncare asiatică pentru că, na, m-a luat un pic dorul de aventură…

Acum, că a trecut deja destul de mult timp, v-ați gândit ce v-ar plăcea să faceți cu premiul?

O să ne bucurăm în familie de toată aventura mea în „Asia Express”, așa că o să îi folosim cel mai probabil pentru vacanțe, atunci când va fi cazul.

Începeți lucrul la un nou sezon „Chefi la cuțite”. Vă era dor? Ce așteptați de la noul sezon, în afară de a-l câștiga, desigur?

Am început deja filmările pentru sezonul 8 și, chiar dacă se desfășoară în condiții speciale față de cum a fost până acum, tot mă bucur să fiu înapoi în platou. Sunt curios să văd cu ce ne vor mai surprinde concurenții, mai ales că a fost o perioadă în care gătitul a fost la putere.

Ați mâncat în Asia lucruri de nemâncat. Cât v-a schimbat această experiență percepția asupra mâncării?

Tot ce s-a întâmplat acolo mi-a schimbat cumva percepția asupra mea, nu neapărat asupra mâncării. Am descoperit că sunt chiar mai competitiv decât credeam și că în situații limită, cum a fost cea din finală, pot mânca chiar și stinky tofu, ceea ce credeți-mă este maaare lucru!

Aveți, în urma acestei experiențe, mai puține așteptări de la concurenții acestui sezon, în sensul că putem accepta standarde și mai puțin înalte în ce privește gătitul?

Standardele mele în ceea ce privește gătitul rămân aceleași, pentru că asta este meseria mea și, indiferent de ce alte experiențe trăiesc, o s-o fac întotdeauna la cel mai înalt nivel. 

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton