Homepage  / Cinema

Fanii francizei „Predator” mai au puțin de așteptat, dar vor avea ceva surprize. Când se lansează „Skull”

Fanii francizei „Predator” mai au puțin de așteptat, dar vor avea ceva surprize. Când se lansează „Skull”

de Redactia Tvmania

În noiembrie 2020, regizorul Dan Trachtenberg (care impresionase cu filmul său de debut, „10 Cloverfield Lane”) povestise deja că lucrează la un nou film din universul „Predator”. Recent, producătorii John Davis și John Fox au dezvăluit însă mai multe despre noul film, numit deocamdată „Skull”, la care se lucrează în prezent, scrie collider.com.  

 

De la „Predator” (1987), cu Arnold Schwarzenegger în rolul unui luptător de comando care se războia cu o creatură extraterestră feroce în junglă, după „Predator 2” (1990), în care oamenii polițistului Danny Glover din Los Angeles ajungeau victimele unui atacator extraterestru, trecând prin „Alien vs. Predator” (2004), al lui Paul W.S. Anderson, prin „Alien vs. Predator – Requiem” (2007) și până la „The Predator” (2018), regizat de Shane Black, franciza „Predator” s-a bucurat mereu de interesul fanilor. Deși unele titluri ale seriei au fost contestate și criticate, tema creaturii extraterestre care atacă omenirea pare să nu se fi tocit, iar fanii așteaptă cu interes continuarea promisă. 

 

După rezolvarea disputei legale încă existente în aprilie 2021, când scenariștii filmului original, „Predator” (1987), Jim și John Thomas, intentaseră un proces studiourilor 20-th Century Fox și Disney pentru drepturile de autor ale SF-ului de acțiune devenit clasic, filmul poate merge înainte. 

 

Chiar și „Predator” ține pasul cu vremurile 

 

Producătorul John Davis a spus că filmul numit în prezent „Skull” este un prequel, deci se petrece înaintea poveștii originale, și urmărește prima incursiune pe Terra a creaturii cunoscute drept Predator. El a mai spus că filmările sunt aproape gata și a dezvăluit că eroul principal va fi o femeie, ceea ce, crede el, „este întotdeauna demn de interes”.

Potrivit lui Davis, noul film „Skull” „se va întoarce la ceea ce a făcut ca filmul original, cel cu Arnold Schwarzenegger, să funcționeze. Este vorba tot despre ingeniozitatea unei ființe umane care nu vrea să se dea bătută, care observă și înțelege ce e în jur, putând astfel să învingă o forță mult mai puternică și mai bine înarmată”. 

 

„De fapt, filmul este mai asemănător cu «The Revenant» decât cu orice film din categoria «Predator». Veți ști la ce mă refer odată ce îl veți vedea”, a spus, la rândul său, John Fox, deși Davis a refuzat să dezvăluie vreun termen precis.

„Vă puteți folosi imaginația, dar este încă prea devreme să vă povestim mai mult”, au adăugat cei doi.

John Davis a mai povestit că, în 2017, în timp ce regizorul Shane Black (care a și jucat un rol secundar în primul film) lucra încă la „The Predator” (2018), regizorul Dan Trachtenberg a venit la el, împreună cu scenaristul Patrick Aison, și i-a vorbit despre proiect, și că Emma Watts, pe atunci președinta studiourilor 20-th Century Fox, a impulsionat mult realizarea filmului. 

 

Ambii producători au acum cuvinte de laudă pentru scenariul lui Aison și pentru regia „excelentă” a lui Trachtenberg, despre care au spus că are o viziune cu totul originală, proaspătă și inventivă, care va face din film o reușită. Cei doi nu au dezvăluit nimic despre distribuție sau o dată precisă de lansare, dar au spus că ne putem pregăti pentru o mare surpriză în 2022. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=eCcKNHjUlOg&feature=emb_title

 

 

Astăzi la TV:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton