Homepage  / Articole

FC Porto şi Braga se bat în Europa League

FC Porto şi Braga se bat în Europa League

de Redactia Tvmania

Tânărul André Villas-Boas (32 de ani), protejatul şi succesorul neoficial al lui Jose Mourinho pentru titlul de “The Special One”, şi elevii săi de la FC Porto ştiu că toată lumea îi vede ca favoriţi cerţi în finala Europa League, programată diseară, de la 21.45, la Pro TV. Compatrioţii de la Sporting Braga, însă, au bătut o sumedenie de “favorite” în acest sezon european, începând cu Arsenal în grupele Ligii Campionilor şi terminând cu echipe ca Liverpool şi Benfica, în ultimele faze Europa League, aşa că cei de la Porto îi desconsideră pe propria răspundere.

La prima vedere, echipa columbianului Falcao (golgeterul sezonului european, cu 16 goluri) s-ar putea împiedica de Braga doar printr-un miracol.

Echipa din Porto a câştigat titlul în Portugalia fără să piardă un meci şi are la activ încă două trofee ale Ligii Campionilor (ultimul cu Mourinho pe bancă, în 2004), în vreme ce Braga se poate lăuda doar cu o Cupă a Portugaliei, câştigată în 1966.

Campioana lusitană, la care joacă şi românul Cristian Săpunaru (foto stânga), va trimite în teren o sumedenie de vedete, printre care Falcao, brazilianul Hulk şi portughezul Joao Moutinho, în timp ce Braga se bazează pe mai puţin cunoscuţii Lima şi Alan, care au îngenuncheat, însă, nume mari în acest sezon.

În cele din urmă, şansa unei triple senzaţionale – titlu, Europa League şi Cupa Portugaliei, care încă nu s-a jucat – va fi, probabil, greu de irosit de Villas-Boas şi jucătorii săi, însă cei de la Braga vor să-şi confirme statutul de revelaţie a sezonului cu o victorie.

“Porto nu sunt de nebătut”, a afirmat Lima la conferinţa de presă dinaintea meciului. Dacă pot sau nu să fie bătuţi de echipa sa vom afla diseară!

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton