Homepage  / Știri

Festivalul de Film de la Berlin, ediția 2023, va reveni la versiunea binecunoscută și va acorda – în premieră – un trofeu pentru seriale

Festivalul de Film de la Berlin, ediția 2023, va reveni la versiunea binecunoscută și va acorda - în premieră - un trofeu pentru seriale

de Andreea Hentea,

Ediția de anul viitor a Festivalului Internațional de Film de la Berlin (care se va desfășura în perioada 16-26 februarie) va avea loc fără măsuri de distanțare și la capacitate deplină. În plus, începând din 2023, prestigiosul eveniment cinematografic va acorda și un premiu dedicat serialelor de televiziune, scrie deadline.com.

După mai multe ediții a căror desfășurare a fost perturbată de pandemia de Covid, reprezentanții Berlinalei au confirmat că festivalul se va întoarce, în 2023, la modul său de organizare dintotdeauna. Festivalul va acorda, de asemenea, în premieră, un trofeu pentru cel mai bun serial de televiziune.

Premieră la Berlinala 2023. Premiu pentru cel mai bun serial de televiziune

Acest premiu pentru cea mai bună producție TV, inaugurat în 2023, va fi acordat spre sfârșitul Târgului de film (Berlinale Series Market), care se desfășoară concomitent cu Festivalul Internațional de Film de la Berlin și cu Piața europeană a filmului (EFM).

Un juriu format din trei persoane va stabili câștigătorul acestui nou premiu din domeniul televiziunii, care a fost creat în parteneriat cu site-ul american deadline.com. Deadline va fi, de asemenea, partener al Pieței europene a filmului de la Berlin.

Berlinala 2023. Producțiile de televiziune, un gen foarte influent astăzi

„În timp ce filmele sunt văzute din ce în ce mai mult pe diferite dispozitive, Berlinala a fost unul dintre primele festivaluri de film care au prezentat seriale pe un ecran mare, în scopul de a crea o experiență colectivă”, a declarat directorul artistic al festivalului, Carlo Chatrian.

„Grație cooperării cu Deadline, facem un pas înainte. Suntem siguri că acest premiu – primul din genul său acordat de un festival de film – va contribui la evidențierea valorii artistice a unui gen care a influențat profund modul în care pot fi spuse poveștile”.

După trei ani în care evenimentele găzduite de festival s-au desfășurat în formă parțială din cauza pandemiei, totul va reveni la forma inițială în 2023. Cea de-a 73-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 16-26 februarie 2023, iar Piața europeană a filmului din 16 până în 22 februarie.

Organizatorii festivalului de la Berlin și-au exprimat solidaritatea față de Ucraina, aflată de nouă luni în război cu Rusia. „O dată cu războiul în desfășurare împotriva Ucrainei și cu protestele curajoase și lupta pentru eliberare din Iran, Berlinala din 2023 își exprimă și mai ferm susținerea față de aceste valori democratice și solidaritatea cu victimele războiului, distrugerii și opresiunii din întreaga lume”, au declarat Carlo Chatrian și Mariette Rissenbeek, directoarea executivă a festivalului.

Citește și

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton