Modifica setarile cookie
Homepage  / Filme Online

Apple are în proiect un film biografic despre Audrey Hepburn, cu Rooney Mara în rolul legendarei actrițe

de Andreea Hentea,

Ambițiosul proiect lansat de platforma Apple o va evoca pe Audrey Hepburn, una dintre cele mai mari vedete hollywoodiene ale tuturor timpurilor, recunoscută pentru grația, frumusețea și talentul ei. Viitorul film biografic o va avea în rolul principal pe Rooney Mara (36 de ani) și va fi regizat de Luca Guadagnino, scrie deadline.com

Regia filmului biografic dedicat lui Audrey Hepburn îi va reveni lui Luca Guadagnino, unul dintre cei mai interesanți cineaști contemporani.

Regizorul italian a devenit celebru în Statele Unite și în întreaga lume acum câțiva ani, când a regizat cunoscuta dramă romantică „Strigă-mă pe numele tău” (2017).

Filmografia sa mai include excelentele „Eu sunt dragostea” (2009), „A Bigger Splash: Pasiuni periculoase” (2015) și remake-ul din 2018 după celebrul „Suspiria”, al lui Dario Argento. 

Recent, cineastul a regizat prima sa producție pentru televiziune, drama HBO „Noi, cei adevărați” (2020), care urmărește o poveste de dragoste între doi tineri americani, petrecută într-o bază a armatei americane din Italia.

Tot Luca Guadagnino va regiza și viitoarea miniserie „Brideshead Revisited”, noua versiune a emblematicei povești a lui Evelyn Waugh. Aceasta va fi realizată de BBC și HBO, iar în distribuția să se regăsește și Rooney Mara, care va juca unul dintre rolurile principale, ale complicatei Julia Flyte. 

Rooney Mara, o apariție specială

Rooney Mara, cea care o va întruchipa pe superba Audrey Hepburn – una dintre cele mai fotografiate personalități feminine ale lumii, celebră nu doar ca actriță, ci și ca fashion icon și ca susținătoare înfocată a cauzelor umanitare -, are deja o carieră foarte onorantă. 

Rooney Mara / foto Hepta

Regizorul David Fincher a distribuit-o în 2010 în „Rețeaua de socializare”, în rolul personajului fictiv Erica Albright, prietena lui Mark Zuckerberg (Jesse Eissenberg).

Actrița a fost distribuită apoi, tot de David Fincher, în rolul hackeriței Lisbeth Salander din filmul său „Fata cu un dragon tatuat” (2011), care îi mai avea în distribuție pe Daniel Craig, Stellan Skarsgård și Christopher Plummer.

Rolul i-a adus lui Rooney Mara prima nominalizare la Oscar, în 2012. Rooney Mara a jucat, în continuare, în „Ea” (2013), în care l-a avut ca partener pe Joaquin Phoenix.

După ce au jucat din nou împreună, în „Maria Magdalena” (2018), Rooney Mara și Joaquin Phoenix au devenit un cuplu.

Ei s-au logodit în iulie 2019, iar în septembrie 2020 li s-a născut fiul, botezat River Mara Phoenix, în memoria celebrului și regretatului său unchi, dispărut la 23 de ani. 

Rooney Mara a mai fost nominalizată încă o dată la Oscar, pentru rolul secundar din dramaticul „Carol” (2015), în care a jucat alături de Cate Blanchett, una dintre actrițele ei preferate.

Din 25 februarie o vom putea vedea în „Aleea groazei”, noul film regizat de Benicio del Toro, aflat printre filmele care se preconizează că vor fi nominalizate la Oscar în acest an.

Acesta îl are în centru pe Stan Carlisle, un tânăr escroc care devine foarte periculos după ce se asociază cu diabolica Lilith Ritter (Cate Blanchett). Alături de ei, în film îi vom vedea pe Willem Dafoe, Tony Collette, Mary Steenburgen, Richard Jenkins, David Straithairn, Tim Blake Nelson și Ron Perlman. 

Rooney Mara va fi și producător executiv al filmului despre Audrey Hepburn, al cărui scenariu va fi scris de Michael Mitnick, producător executiv și coscenarist al cunoscutului serialul HBO „Vinil” / „Vinyl, lansat în 2016. 

Nemuritoarea Audrey

Audrey Hepburn / foto Hepta

Neuitata Audrey Hepburn a rămas în istoria filmului pentru interpretările sale strălucite, dar și pentru stilul inconfundabil.

Filmul „Vacanță la Roma” (1953) i-a adus un Oscar, un Glob de Aur și un Premiu BAFTA. În același an, ea a câștigat și prestigiosul premiu Tony pentru cea mai bună actriță în rol principal din montarea pe Broadway a celebrei piese „Ondine”, de Jean Giraudoux.

Printre rolurile care i-au conferit un loc unic în istoria filmului se află cele din „My Fair Lady”, „Mic dejun la Tiffany”, „Sabrina”, „Șarada”, „Mutra nostimă” / „Funny Face” sau „Cum să furi un milion”. Ea a mai fost nominalizată de patru ori la Oscar (pentru „Sabrina” – 1954, „Povestea unei călugărițe” – 1959, „Mic dejun la Tiffany” – 1961 și „Așteaptă până se întunecă” – 1967). În 1993, Academia Americană de Film i-a acordat premiul umanitar Jean Hersholt, care i s-a decernat postum.

Marea actriță a dispărut pe 20 ianuarie 1963, iar fiul său, Sean Hepburn Ferrer, a fost prezent la ceremonie și a ridicat premiul. 

Audrey Hepburn a mai fost interpretată de Jennifer Love Hewitt, în filmul pentru televiziune „Povestea lui Audrey Hepburn” (2000), iar recent a fost evocată în documentarul „Audrey”, regizat de Helena Coan, lansat în Statele Unite și în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020.

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te