Homepage  / Netflix

Netflix a lansat trailerul filmului „În ghearele câinilor” / „The Power of the Dog”, cu Benedict Cumberbatch și Kirsten Dunst. Când e premiera

Netflix a lansat trailerul filmului „În ghearele câinilor” / „The Power of the Dog”, cu  Benedict Cumberbatch și Kirsten Dunst. Când e premiera

de Andreea Hentea,

Unul dintre cele mai puternice și răscolitoare filme ale anului, „În ghearele câinilor” / „The Power of the Dog” (2021), disponibil pe Netflix din 1 decembrie, aduce la viață cu expresivitate, în imagini greu de uitat, o poveste plasată în Vestul american, la începutul secolului trecut. 

Reputata cineastă Jane Campion a primit Leul de Argint pentru cel mai bun regizor la recentul Festival Internațional de Film de la Veneția pentru acest film cu Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst și tinerii Kodi Smit-McPhee și Thomasin McKenzie, pelicula sa fiind, de asemenea, premiată la prestigioasele Festivaluri internaționale de film de la Toronto și San Sebastián. Regizoarea australiană evocă aici o lume a celor aspri, disprețuitori și impulsivi, în care firile sensibile și miloase sunt mereu rănite și ostracizate, dar o lume care ne oferă vibrație, densitate și emoții contrastante, transformându-se într-o experiență aparte.  

Între tăiș și compasiune

Totul începe în anul 1925, în Montana, unde bogații frații Burbank, Phil (Benedict Cumberbatch) și George (Jesse Plemons), își conduc ferma prosperă. La restaurantul Red Mill, în drum spre piață, frații o întâlnesc pe văduva Rose (Kirsten Dunst) și pe sensibilul ei fiu, Peter (Kodi Smit-McPhee). Phil se comportă atât de crud încât îi aduce pe amândoi până la lacrimi, bucurându-se de rănile lor și stârnind râsul anturajului său. Fratele său, blajinul George, este singurul care o menajează pe Rose și care hotărăște să se însoare cu ea. 

În urma întâlnirii cruciale cu Rose și cu fiul ei, tocmai nemilosul Phil, care trăiește după regulile primitive care l-au însoțit de când se știe, poate castra un vițel cu două tăieturi rapide ale cuțitului,  înoată gol în râu, murdărindu-și trupul cu noroi și este un cowboy la fel de dur ca pielea lui, începe să se schimbe și îl ia pe Peter sub aripa lui.

De la carte la film, prin ochii unei cineaste de excepție

Pelicula este ecranizarea cărții „În ghearele câinilor”, de Thomas Savage, publicată recent și în România. Aceasta a fost caracterizată ca „O dramă psihologică profundă si violentă, care se petrece în decorul sălbatic al Vestului american, scrisă de una dintre cele mai puternice si distinctive voci din literatura americană și ecranizată acum de Netflix într-un film multipremiat, în regia lui Jane Campion”.

Extraordinara Jane Campion, o regizoare prezentă prea rar pe ecrane în raport cu marele său talent, a primit premiul Oscar în 1994 pentru scenariul neuitatului său film „Pianul” / „The Piano” (1993), cu Holly Hunter, Sam Neill și Harvey Keitel. Aceasta era o altă poveste pasională, în care accesele de sălbăticie se împleteau cu momentele de poezie pură. Cineasta neozeelandeză a mai regizat, de atunci, „Portretul unei doamne” / „The Portrait of a Lady” (1996), cu Nicole Kidman și John Malkovich, „Focul sacru” / „Holy Smoke” (1999), cu Kate Winslet și Harvey Keitel, dar și thrillerul „În carne vie” / „In the Cut” (2003), cu Meg Ryan, Jennifer Jason Leigh și Mark Ruffalo. 

De asemenea, cineasta a regizat serialul „Misterul lacului” / „Top of the Lake” (difuzat între 2013 și 2017), care a primit premiul Emmy pentru imagine în 2013 și i-a adus lui Elisabeth Moss („Povestea slujitoarei”) Globul de Aur pentru cea mai buna actrita într-o miniserie sau film de televiziune. Până la premiera din 1 decembrie a filmului „În ghearele câinilor”, puteți urmări trailerul aici:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton