Homepage  / Netflix

Filmările pentru „Extraction 2”, unul din cele mai de succes filme Netflix, s-au încheiat. Iată ce trebuie să știți

Filmările pentru „Extraction 2”, unul din cele mai de succes filme Netflix, s-au încheiat. Iată ce trebuie să știți

de Andreea Hentea,

După cinci luni de filmări dificile, care au presupus cascadorii periculoase în care erau implicate elicoptere, trenuri în mișcare și decoruri înzăpezite, s-a încheiat lucrul la „Extraction 2”, continuarea filmului cu Chris Hemsworth în rolul unui mercenar, scrie collider.com.

Primul film, „Extraction” (2020), lansat pe Netflix România pe 24 aprilie 2020, cu titlul „Operațiunea de recuperare”, a bătut un record la vremea sa, devenind cea mai vizionată peliculă a platformei în prima săptămână de la lansare.

Acesta îl avea în rolul principal pe Tyler Rake (Chris Hemsworth), un mercenar neînfricat, activ pe piața neagră, chemat să-l salveze pe fiul răpit al unui cap mafiot de talie internațională, aflat în închisoare. Într-o lume interlopă tulbure, plină de traficanți de arme și de droguri, misiunea sa extrem de periculoasă avea să schimbe definitiv atât viața lui Rake, cât și viața băiatului.

Filmul regizat de Sam Hargrave și scris de Joe și Anthony Russo după romanul grafic „Ciudad”, de Ande Parks, îi mai avea în distribuție pe Golshifteh Farahani, Rob Collins, Wayne Blair, Adam Bessa, Sam Hargrave și Rayna Campbell.

Ce ne pregătește „Extraction 2”

Continuarea filmului, care urmează să se lanseze în acest an, va fi regizată de același Sam Hargrave. Noua poveste ne va dezvălui, printre alte secvențe spectaculoase, cum poate ateriza un elicopter pe un tren aflat în mișcare. Filmele de acțiune au cunoscut, de altfel, o revitalizare în ultimii ani. Producții precum cele din seria „John Wick” au avut enorm succes, iar „Extraction” s-a înscris în aceeași zonă.

Filmările la așteptatul „Extraction 2” tocmai s-au încheiat, iar regizorul Sam Hargrave a postat pe contul său de Instagram un scurt videoclip prin care anunța sfârșitul lucrului și îi mulțumea întregii echipe pentru munca depusă. Filmările la „Extraction 2” au început în noiembrie anul trecut. De atunci, Sam Hargrave și Chris Hemsworth i-au tachinat pe fani cu diverse imagini noi din viitorul film. Ei au dezvăluit, de exemplu, o scenă spectaculoasă care implică aterizarea unui elicopter pe un tren în mișcare.

Evident, nu se cunosc prea multe despre poveste, în afară de faptul că Tyler Rake, personajul lui Hemsworth, a supraviețuit, deși era împușcat și cădea de pe un pod la sfârșitul primului film. Revenirea lui în „Extraction 2” a fost dezvăluită într-un teaser făcut public chiar înainte de începerea filmărilor acestuia.

Cascadorii de marcă

Până la urmă, în cazul acestor povești, intriga în sine trece pe planul doi, fiind de așteptat ca povestea din „Extraction 2” să fie la fel de lejeră precum cea din primul film. Acesta a fost însă un enorm succes datorită suspansului cu care a fost realizat, și filmărilor cu adevărat spectaculoase. Foarte experimentat în calitate de coordonator de cascadori, Sam Hargrave a lucrat la filme precum „Deadpool 2”,„Avengers: Endgame”,„The Accountant”,„Captain America: Civil War” sau „Atomic Blonde”. Fanii își vor aminti mereu scena de urmărire nebunească, timp de douăsprezece minute, cu mașina, din „Extraction”, care a uimit prin creativitatea filmărilor și prin energia sa.

Din toate secvențele dezvăluite până acum, pare că și „Extraction 2” va fi la înălțime, solicitând la maximum fiecare departament. Cascadoria cu elicopterul e doar o parte din spectacol și va fi interesant, se pare, să vedem care va fi contextul mai larg al întregii scene. Continuarea beneficiază nu doar de întoarcerea lui Sam Hargrave ca regizor și a lui Chris Hemsworth ca vedetă, ci și a renumitului Joe Russo ca scenarist.

Primul film a venit la momentul ideal, fiind lansat la apogeul primului val al pandemiei și reprezentând evadarea perfectă din lumea reală. Doi ani mai târziu, multe dintre problemele lumii reale persistă. Cum filme precum „John Wick 4” sunt amânate până anul viitor, se pare că fanii au nevoie disperată de „Extraction 2” și de noile aventuri ale lui Chris Hemsworth.

Acum, că filmările s-au încheiat, se așteaptă și lansarea unui trailer și confirmarea unei date de premieră pentru „Extraction 2”, nu peste mult timp. Până atunci, cei care doresc să revadă „Extraction” au timp să aprecieze dinamismul unui asemenea film de acțiune cât se poate de direct și eficient.

foto: Netflix

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton