Homepage  / Cinema

Filme de la Sundance și Oscar vin, în premieră, la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul

Filme de la Sundance și Oscar vin, în premieră, la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul

de Redactia Tvmania

Cea de-a 18-a ediție a binecunoscutului Festival Internațional de Film Independent Anonimul, desfășurată între 9 și 15 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, prezintă câteva dintre cele mai așteptate filme ale anului, dar și evenimente impresionante, precum concertul „Luiza Zan sings Aretha Franklin”, care va preceda proiecția așteptatului film „Respect”. 

 

Filmul care deschide festivalul Anonimul este lungmetrajul „Land” (2021), care reprezintă debutul în regie al actriței Robin Wright. Povestea unei femei care încearcă să ia viața de la capăt după ce a trecut printr-o tragedie, „Land” a avut premiera internațională anul acesta, la celebrul Festival de Film de la Sundance, și îi are în distribuție pe Robin Wright, Sarah Dawn Pledge, Demián Bichir și Kim Dickens. Actrița Robin Wright a fost foarte apreciată pentru interpretarea lui Claire Underwood din celebrul serial Netflix „Culisele puterii”, care i-a adus un Glob de Aur în 2014 și încă două nominalizări – în 2015 și în 2016. 

„Land” (2021)

 

Tot la Anonimul se va vedea în acest an filmul „Quo Vadis, Aida?”, nominalizat în acest an la Oscar, la categoria cel mai bun film străin. Regizat de Jasmila Zbanic și co-produs de Cristian Nicolescu, filmul urmărește povestea unei familii prinse în tragedia genocidului din 1995 de la Srebrenica, în timpul războiului din Bosnia. Cea mai costisitoare producție de până acum realizată în Bosnia și Herțegovina, filmul a fost realizat cu sprijinul unui consorțiu format din nouă țări, care au susținut proiectul vreme de cinci ani. Filmul va fi prezentat sâmbătă, pe 14 august, la ora 21.00, în cadrul galei de închidere a festivalului.

„Quo Vadis, Aida?”

„Quo Vadis, Aida?”

 

Unul dintre filmele cele mai așteptate ale anului, „Respect” (2021), dedicat marii Aretha Franklin (interpretată de energica și talentata Jennifer Hudson), va fi proiectat de asemenea la Anonimul, miercuri, pe 11 august, cu două zile înainte de premiera mondială din 13 august, când va intra inclusiv pe ecranele din România. 

 

Proiecția de la Anonimul a filmului va fi precedată de concertul Luizei Zan, una dintre cele mai cunoscute interprete de jazz din România, intitulat „Luiza Zan sings Aretha Franklin”. Acesta va avea loc la ora 21.00, în Green Dolphin Camping. 

 

Alături de laureata cu Oscar Jennifer Hudson, filmul „Respect” îi are în distribuție pe Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Marc Maron, Tate Donovan şi Mary J. Blige. 

 

Programul Festivalului Anonimul cuprinde două competiții de scurtmetraje românești și internaționale, o competiție de lungmetraj, precum și proiecții de film de lungmetraj și scurtmetraj în afara competițiilor, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. Printre titlurile prezentate în festival se numără „Neidentificat” (2020), noul lungmetraj al lui Bogdan George Apetri (a cărui proiecție va fi precedată de un extras din „Miracol”, din 2021, o altă nouă peliculă a regizorului, care va fi prezentată la Festivalul de la Veneția, în septembrie), „După 40 de zile” (2021), noul film al regizorului Andrei Gruzsniczki, dar și scurtmetrajul tinerei Carina Dașoveanu, „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste”, prezentat recent la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. 

Accesul la toate proiecțiile din cadrul festivalului Anonimul este gratuit. Pentru proiecțiile care au loc în Complexul Cinema Green Village, accesul este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi achiziționat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore înainte de începerea proiecțiilor, începând cu ora 11.00, inclusiv pentru prima zi de festival, 9 august. Comenzile sunt limitate la 4 bilete/adresă email. Detalii despre acces în cadrul festivalului se pot găsi la https://bit.ly/RegulamentANO2021

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton