Homepage  / Cinema

Filme la cinema: „Adam întunecatul”, „Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat” și „Cut!”

Filme la cinema: „Adam întunecatul”, „Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat” și „Cut!”

de Andreea Hentea,

Din 21 octombrie rulează în cinematografe „Adam întunecatul”, așteptata poveste a unui alt tip de supererou, simpatica animație„Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat”, dar și parodia „Cut!”, care ne dezvăluie cu umor culisele aiuritoare ale unui film horror cu zombie.

„Adam întunecatul”, un nou dur la orizont

Al unsprezecelea film din universul DC ne prezintă un Dwayne Johnson încruntat, în rolul lui Adam întunecatul, un antierou furios și răzbunător care caută mereu ceartă și pe care o întreagă gașcă de supereroi încearcă să-l deturneze.

Înzestrat de zei cu puteri nelimitate, supereroul din titlu a fost închis timp de 5.000 de ani fiindcă a făcut ravagii în jur. Devenit, în captivitate, Adam Întunecatul (Dwayne Johnson), el este eliberat, dar reîncepe distrugerile.

Când membrii Societății Justiției, Hawkman (Aldis Hodge), Dr. Fate (Pierce Brosnan), Atom Smasher (Noah Centineo) și Cyclone (Quintessa Swindell), conduși de Amanda Weller (Viola Davis), îl înfruntă, el are două opțiuni: să salveze lumea sau să o distrugă.

Aceasta este premisa celui de-al unsprezecelea film din universul DC, așteptat cu nerăbdare de fani după amânarea de aproape un an cauzată de pandemie.

Fanii l-au preferat pe răzbunător

„Adam întunecatul” / „Black Adam” este un spin-off al producției „Shazam!” (2019), în care Dwayne Johnson urma să-l joace pe eroul titular (cum se anunțase încă din 2014). Producătorii au decis apoi să-l păstreze pentru un film separat în care să fie ticălosul Adam, iar pe Shazam l-a jucat mult mai pașnicul Zachary Levy.

Se pare că Dwayne Johnson le-a cerut părerea fanilor cu privire la personajul care i s-ar potrivi, iar aceștia l-au preferat pe întunecatul Adam. Regizorul filmului, Jaume Collet-Serra, a ajuns în proiect după ce Jordan Peele, ales să regizeze în 2017, a refuzat, declarând: „Nu sunt un fan al filmelor cu supereroi și nu mi-ar plăcea să-i răpesc această șansă unui regizor pasionat de ele”.

Inițial, rolul Dr. Fate i-ar fi revenit lui Liam Neeson, cu care Jaume Collet-Serra a lucrat la patru filme („Necunoscutul”, „Non-Stop”, „Urmărit în noapte” și „Pasager în trenul terorii”), dar în cele din urmă a fost ales Pierce Brosnan. Actorul este al cincilea interpret al lui James Bond care apare într-o adaptare după benzi desenate, după Timothy Dalton – „Flash Gordon” (1980), George Lazenby – „Batman în viitor” (1999), Sir Sean Connery – „Liga” (2003) și Daniel Craig – „Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului” (2011). Primul trailer al filmului „Adam întunecatul” a apărut pe 8 iunie 2022, la 112 ani de la nașterea cunoscutului autor de benzi desenate Charles Clarence Beck, care a creat (împreună cu Otto Binder), personajele Shazam și Black Adam.

Dwayne Johnson, stimulent pentru colegi

În timpul antrenamentelor și al pregătirii pentru film, actorul Aldis Hodge (36 de ani), care îl joacă pe Hawkman, rivalul lui Black Adam, a fost foarte motivat de performanțele și de înfățișarea lui Dwayne Johnson pentru a merge la sala de sport, ca să-și îmbunătățească fizicul de supererou.

El a declarat: „«The Rock» postează mereu videoclipuri pe Instagram. De fiecare dată când îl văd, simt că a mai adăugat încă 50 de kg. Iar eu sunt în sală și mă uit la mine cum îmi încordez modest mușchii și simt că nu mi se întâmplă nimic. Când îl văd în sală cu toți mușchii ăia umflați, îmi zic: «Trebuie să reușesc mai mult!»”.

O: Black Adam, SUA, 2022 R: Jaume Collet-Serra D: Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Noah Centineo, Quintessa Swindell, Viola Davis, Patrick Sabongui.

„Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat”

Această cuceritoare animație care combină aventura și comedia (și care a devenit un mare succes în Norvegia) pornește de la legenda unui diamant fermecat, despre care se spune că la fiecare Lună plină îndeplinește o dorință. Căpitanul Sabertooth (voce: Kyrre Haugen Sydness) pleacă în căutarea diamantului pierdut, dar trebuie să-i înfrunte pe toți cei care îl caută: doi tineri pirați al căror frate a dispărut, un vampir cu arsuri solare, o regină care își schimbă forma și o armată de maimuțe furioase. Numai micul Marco (voce: Ida Leonora Valestrand Eike) știe ceva despre comoară.

O: Captain Sabertooth and the Magic Diamond, Norvegia, 2019 R: Rasmus A. Sivertsen, Marit Moum Aune Voci: Kyrre Haugen Sydness, Ida Leonora Valestrand Eike, Leonard Valestrand Eike, Siri Skjeggedal, Charlotte Frogner.

„Cut!”

Fantezistul „Cut!”, regizat de Michel Hazanavicius („Artistul”), a deschis ediția de anul acesta, cea de-a 75-a, a Festivalului de la Cannes. În centrul poveștii se află o echipă de filmare care lucrează la un horror ieftin într-o fabrică părăsită. Nimeni nu dă doi bani pe proiect în afară de regizor, care se agită vrând să anime povestea. La un moment dat, printre creaturile secerate în film apar câțiva zombi adevărați, iar echipa trebuie să se apere. Hazanavicius a conceput acest amestec de sitcom cu making of ca pe o parodie a ticurilor și șabloanelor filmului comercial de azi.

O: Coupez!, Franța, 2022 R: Michel Hazanavicius D: Bérénice Bejo, Matilda Anna Ingrid Lutz, Romain Duris, Finnegan Oldfield, Grégory Gadebois.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton