Homepage  / Cinema

Premierele zilei: „Văduva neagră”, „Adio, proștilor!” și „Ghici cine mai vine la cină” intră de astăzi în cinematografe

Premierele zilei: „Văduva neagră”, „Adio, proștilor!” și „Ghici cine mai vine la cină” intră de astăzi în cinematografe

de Redactia Tvmania

Din 9 iulie putem vedea la cinema spectaculosul „Văduva neagră”, cu o Scarlett Johansson în formă perfectă, a cărei prezență este completată inspirat de Rachel Weisz și Florence Pugh, comedia franțuzească absolut originală „Adio, proștilor!”, regizată de neobositul Albert Dupontel, dar și sora ei americană mult mai lejeră „Ghici cine mai vine la cină”, cu Malin Akerman și Jane Seymour. 

 

„Văduva neagră” privește înapoi cu nostalgie

Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) pleacă în Rusia, hotărâtă să afle mai multe despre propriul trecut, ale cărui amănunte sunt cam tulburi. Ea ajunge în fața unor rivali înspăimântători, dar are și câteva întâlniri emoționante.  

Acțiunea filmului este plasată între evenimentele din „Căpitanul America: Război civil” și „Răzbunătorii: Războiul Infinitului”. Devenită o maestră a artelor marțiale, a infiltrărilor și operațiunilor de spionaj, Natasha Romanoff are însă o misiune extrem de complicată.

Ea trebuie să-și confrunte trecutul deloc inocent de pe vremea când nu intrase în grupul Răzbunătorilor, iar pentru asta trebuie să plece în Rusia să-și caute rădăcinile și pe cei care i-au fost apropiați în vechea existență. De fapt, Natasha Romanoff fusese încredințată la naștere KGB-ului, care o crescuse pentru a fi un agent operativ redutabil. După destrămarea U.R.S.S., guvernul încercase să o omoare, iar ea fusese nevoită să se refugieze la New York. 

 

Întâlniri magice

Pe măsură ce descoperă adevăruri complicate despre fosta sa existență, Natasha întâlnește în Rusia câteva ființe dragi pe care fusese obligată să le lase în urmă. Ea se reîntâlnește cu îndrăzneața Yelena Belova (Florence Pugh) și cu frumoasa și misterioasa Melina Vostokoff (Rachel Weisz) și crede că poate reînnoda firele trecutului, dar lucrurile nu sunt așa de simple pe cât și-ar dori. Rolul Natashei și Yelenei în copilărie sunt jucate de Ever Anderson (fiica Millei Jovovich, care a jucat cu mama ei în „Resident Evil: Capitolul final” și pe care o vom vedea în rolul lui Wendy din noul „Peter Pan”), respectiv de Violet McGraw (care, la 10 ani, a jucat deja în „Casa bântuită”, „Ready Player One: Să înceapă jocul” și „Doctor Sleep”). 

 

Trailer „Văduva neagră”

O: Black Widow, SUA, 2021 R: Cate Shortland D: Scarlett Johansson, Rachel Weisz, Florence Pugh, William Hurt, Ray Winstone, David Harbour, O.T. Fagbenle, Andrew Byron. 

„Adio, proștilor!”

 

Noua comedie regizată de prolificul actor, regizor și scenarist Albert Dupontel („O logodnă foarte lungă”, „Să nu mă mai iubiți”, „La revedere acolo sus”) adună cele mai improbabile personaje. La prima vedere, Suze Trappet (Virginie Efira), o coafeză care află că este foarte bolnavă, Jean-Baptiste Cuchas (Albert Dupontel), un IT-ist în pragul epuizării și cu gânduri suicidare și Serge Blin (Nicolas Marié), un bibliotecar orb, nu par să inspire tonus și bună-dispoziție.

Aventura care îi antrenează pe toți trei se dovedește însă neașteptat de amuzantă, umană și emoționantă. Răsplătit în primăvara acestui an cu șase premii César (inclusiv pentru regia și scenariul lui Albert Dupontel, nominalizat, de asemenea, la categoria cel mai bun actor), filmul vorbește despre câteva dintre cele mai actuale motive de anxietate ale omenirii – lipsa de comunicare, frica de străini, intoleranța, depresia, sindromul burnout -, dar o face cu o căldură și o ingeniozitate care detașează povestea din rândul premierelor obișnuite. 

 

Trailer „Adio, proștilor!”

O: Adieu les cons, Franța, 2020 R: Albert Dupontel D: Virginie Efira, Albert Dupontel, Nicolas Marie, Jackie Berroyer, Philippe Uchan, Terry Gilliam, Bouli Lanners, Laurent Stocker, Michel Vuillermoz. 

„Ghici cine mai vine la cină”

 

Construit pe ideea – mereu productivă în cinema – a cinei liniștite de Ziua Recunoștinței în sânul familiei, care se transformă, cu fiecare nou venit, într-un haos perfect, filmul ne-o prezintă pe morocănoasa Abby (Kat Dennings), aflată într-o criză de mizantropie în care tot ce-și dorește e o cină tihnită, la care să nu fie obligată să suporte pe nimeni în afara bunei ei prietene Molly (Malin Akerman).

Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, iar cina lor în două devine arena animată a unui circ format din musafiri nepoftiți. În livingul lor își fac apariția noul iubit al lui Molly și excentrica lui mamă, Helen (Jane Seymour), un fost iubit al lui Molly, un shaman autodidact și trei mame gay. Alături de Jane Seymour îl veți vedea într-un rol mai mic pe Joe Lando, fostul partener al actriței din serialul de mare succes „Doctor Quinn”, difuzat în prezent de TVR 2. 

 

Trailer „Ghici cine mai vine la cină”

https://www.youtube.com/watch?v=an7YTh5LBIs&ab_channel=MovieCoverage

O: Friendsgiving, SUA, 2020 R: Nicol Paone D: Malin Akerman, Kat Dennings, Aisha Tyler, Christine Taylor, Jane Seymour, Joe Lando, Wanda Sykes, Carla Jimenez.

 

Astăzi la TV:

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton