Homepage  / Timp liber

Filme noi la cinema, 15 iulie 2022: „Alcarràs”

Filme noi la cinema, 15 iulie 2022: „Alcarràs”

de Andreea Hentea,

Din 15 iulie sosește în cinematografe „Alcarràs”, o poveste de familie emoționantă și autentică. Recompensat cu Ursul de Aur la Berlin în acest an și prezentat recent la TIFF, filmul „Alcarràs” (2022) este inspirat din viața regizoarei, scenaristei și producătoarei spaniole Carla Simón.

Pornind de la un ritual instalat de trei generații în familia unor fermieri dintr-un sătuc din Catalonia, și anume culegerea piersicilor din livadă, filmul explorează granița incertă dintre trecut și viitor, armonia și unitatea, dar și disputele dintre membrii familiei.

Premiere cinema, 15 iulie 2022. „Alcarràs”, răsturnarea lumilor știute

Noile planuri pentru terenul pe care se află livada presupun tăierea piersicilor și instalarea de panouri solare, iar această schimbare radicală răstoarnă întreaga existență a familiei de fermieri.

Cineasta Carla Simón a folosit doar actori neprofesioniști (cu vârste cuprinse între 5 și 80 de ani) în această poveste caldă, vie și nostalgică, în care exprimă nenumăratele temeri și speranțe care intervin mai totdeauna în trena acestui gen de schimbări decisive. Deseori, ele șterg lumile vechi și familiare, instalând, cu brutalitate, altele noi.

O: Alcarràs, Spania, 2022 R: Carla Simón D: Berta Pipó, Jordi Pujol Dolcet, Xènia Roset, Albert Bosch, Anna Otin, Ainet Jounou, Josep Abad

foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton