Homepage  / Seriale turceşti

Filme turcești de dragoste de pe Netflix. Top 9 filme de neratat

Filme turcești de dragoste de pe Netflix. Top 9 filme de neratat

de Anda Dincă,

Posturile TV de la noi se întrec în seriale turcești romantice cu accente dramatice sau comice. Dacă nu aveți însă răbdare să urmăriți sezoane întregi ca să aflați deznodământul poveștilor, platforma online Netflix vă oferă câteva filme turcești de dragoste pe care vă invităm să nu le ratați. 

[toc]

„Dragostea iubește coincidențele”

Cine joacă: Mehmet Günsür, Belçim Bilgin Erdoğan

Despre ce e vorba: Drama romantică “Dragostea iubește coincidențele” (“Love Likes Coincidences”/ “Așk Tesadüfleri Sever”), lansată în 2011, spune povestea de iubire dintre Özgür (Mehmet Günsür) și Deniz (Belçim Bilgin Erdoğan), doi tineri ai căror destine se intersectează încă de la naștere. De-a lungul anilor, protagoniștii se regăsesc de mai multe ori, dar, după fiecare întâlnire a lor, are loc un eveniment dramatic care îi desparte. 

„Visul fluturelui”

Cine joacă: Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Belçim Bilgin, Farah Zeynep Abdullah, Yılmaz, ErdoğanAhmet 

Despre ce e vorba: Pelicula “Visul fluturelui” (“The Butterfly’s Dream”/ “Kelebeğin Rüyası”) din 2013 a fost propunerea pentru Oscar a Turciei la vremea respectivă și spune povestea unui triunghi amoros. În orașul orașul turcesc Zonguldak, în 1941, doi poeți, Muzaffar Tayyip Uslu (Kıvanç Tatlıtuğ) și Rüştü Onur (Mert Fırat), se îndrăgostesc de aceeași femeie, Suzan Özsöy (Belçim Bilgin), și vor să o cucerească cu poezii. 

“O vară plină de amintiri”

Cine joacă: Fatih Şahin, Ece Çeşmioğlu, Halit Özgür Sar

Despre ce e vorba: Pelicula “O vară plină de amintiri” (“Last summer”/ “Geçen Yaz”) a avut premiera anul acesta. În timpul vacanței de vară într-un oraș de lângă plajă, Deniz (Fatih Șahin), un adolescent în vârstă de 16 ani, este prins într-un triunghi amoros. Încercând să îi intre în grații frumoasei Aslı (Ece Çesmioglu), își dă seama că aceasta mai are un pretendent, pe Burak (Halit Özgür Sari).

“Un bilet dus către ziua de mâine”

Cine joacă: Dilan Çiçek Deniz și Metin Akdülger

Despre ce e vorba: Filmul din 2020 “Un bilet dus către ziua de mâine” (“One-Way to Tomorrow”/ “Yarına Tek Bilet”) prezintă povestea de dragoste dintre Leila (Dilan Çiçek Deniz) și Ali (Metin Akdülger), care se cunosc în tren în timp ce merg spre Izmir. Călătoria cu trenul durează 14 ore, iar cei doi își dau seama, în urma conversațiilor pe care le poartă, că sunt făcuți unul pentru celălalt. 

„The Way of World” 

Cine joacă: Murat Dalkiliç, Melis Sezen, Serenay Aktas

Despre ce e vorba: Filmul “The Way Of World” (“Dünya Hali”), lansat în 2018, este o comedie romantică și ne face cunoștință cu Serdar (Murat Dalkiliç), un animator, îndrăgostit de mult timp de o jurnalistă, Gizem (Melis Sezen). Ca să se apropie de ea, Serdar se lasă intervievat în cadrul unui reportaj pe care tânăra îl face despre filofobici, adică despre cei cărora nu le plac relațiile, el fiind de faptul opusul. 

„The Love Account”

Cine joacă: Fırat Altunmeşe, Meric Aral, Derya Şensoy

Despre ce e vorba: Pelicula “The Love Account” (“Hesapta Așk”) a avut premiera în 2016 și prezintă peripețiile prin care trece Ezgi (Meriç Aral), o tânără care călătorește din Ankara la Istanbul pentru a-l întâlni pe Mert (Fırat Altunmeşe), un bărbat cu care a corespondat pe o rețea de socializare. Ezgi nu se duce însă singură să-și cunoască alesul, ci împreună cu prietena ei cea mai bună, Didem (Derya Şensoy).  

„Conscience”

Cine joacă: Nurgül Yeşilçay, Murat Han, Tülin Özen

Despre ce e vorba: Filmul “Conscience” (“Vicdan”), lansat în 2008, o are în prim-plan pe Aydanur (Nurgül Yesilçay). Femeia are o aventură cu Mahmut (Murat Han), fostul ei iubit, care acum este căsătorit cu Songul (Tülin Özen), una dintre cele mai bune prietene ale ei. Când află de idila lor, Songul decide să ia măsuri. 

Vezi un top al celor mai frumoase filme de dragoste pe care să nu le ratezi

„Stay With Me”

Cine joacă: Caglar Ertugrul, Meriç Aral, Murat Aygen

Despre ce e vorba: În pelicula din 2018 “Stay With Me” (“Yanimda Kal”), Emir (Caglar Ertugrul), un tânăr bogat, se îndrăgostește de Zeynep (Meriç Aral), o interpretă aspirantă, care își câștigă existența cântând pe stradă. Fericirea celor doi protagoniști e umbrită de momentul în care Zeynep află că e grav bolnavă. 

https://www.youtube.com/watch?v=T0clKXtZrm4&ab_channel=LuckyRedFilms

„Husband Factor”

Cine joacă: Ezgi Mola, Murat Yildirim, Eda Ece, Nevra Serezli 

Despre ce e vorba: Protagonista acestei comedii romantice din 2015, “Husband Factor” (“Kocan Kadar Konuş”), este Efsun (Ezgi Mola), o tânără care este presată de familia ei numeroasă să-și găsească un soț. Toată lumea din jur îi dă sfaturi despre cum să-și întâlnească partenerul perfect, însă Efsun se simte atrasă de Sinan (Murat Yıldırım), un fost coleg de școală, cu care se întâlnește din întâmplare la o petrecere.  

  • Vezi mai multe seriale de dragoste pe Netflix!
  • Alte recomandări

    Urmărește-ne pe Google News

    Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

    Abonează-te
    buton