Homepage  / Știri

Filmele clasice care ne vor fermeca în 2022. Cele mai așteptate filme de anul acesta

Filmele clasice care ne vor fermeca în 2022. Cele mai așteptate filme de anul acesta

de Andreea Hentea,

La recentul eveniment CinemaCon, în cadrul căruia au fost prezentate unele dintre cele mai importante producții ale anului, compania Focus Features și-a prezentat incitanta ofertă de filme, printre care se numără „Downton Abbey: O nouă eră”, „Armageddon Time”, cu Anthony Hopkins și Anne Hathaway, „Mrs. Harris Goes to Paris”, cu Lesley Manville și Isabelle Huppert și „TÁR”, cu Cate Blanchett, scrie deadline.com. 

„Avem propriii supereroi aici, la Focus Features, care îi vor readuce pe spectatorii maturi în cinematografe”, a spus Lisa Bunnell, care conduce departamentul de distribuție de la Focus Features, adresându-se miilor de proprietari de cinema prezenți la evenimentul CinemaCon organizat săptămâna aceasta la Las Vegas.

„Ei vor să vadă ceva nou, pe placul lor, adică ceea ce le vom oferi în curând”, a spus ea, referindu-se la oferta de povești solide, cu distribuții sonore, orientate către un public matur, cu gusturi clasice și sofisticate, din portofoliul Focus Features.

La Downton Abbey se strigă „Motor!”

Primul dintre aceste filme este „Downton Abbey: O nouă eră” / „Downton Abbey: A New Era” (2022), lansat săptămâna aceasta în mai multe țări (pe care îl vom vedea din 13 mai și în cinematografele din România). Multașteptatul lungmetraj este inspirat de serialul de mare succes „Downton Abbey” (difuzat între 2010 și 2015), la fel ca lungmetrajul „Downton Abbey” (2019).

Povestea scrisă de Julian Fellowes (care a creat celebrul serial și a scris și scenariul primului lungmetraj) și regizată de Simon Curtis începe în 1928, cu nunta dintre Tom Branson (Allen Leech) și Lucy Smith (Tuppence Middleton).

„Downton Abbey: O nouă eră” prezintă, de asemenea, călătoria familiei Crawley în sudul Franței, unde venerabila contesă Violet Crawley (Maggie Smith) a moștenit o proprietate, dar și insolita descindere a unei echipe de filmare la Downton Abbey.

Producătorii noului film sunt, și de data aceasta, Gareth Neame, Julian Fellowes și Liz Trubridge. 

„Armageddon Time”, despre maturizare în Queens

Printre filmele prezentate de Lisa Bunnell și Focus Features s-a aflat și „Armageddon Time” (2022), scris și regizat de James Gray. Filmul va avea premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes din acest an, în competiția căruia a fost selectat, dar încă nu știm dacă va ajunge și în cinematografele din România. 

Sir Anthony Hopkins și Anne Hathaway / Credit line: Profimedia

Cineastul James Gray („Emigrantul”, „Orașul pierdut Z”, „Ad Astra”) își descrie aici propria maturizare în Queens, într-o Americă aflată în epoca dinaintea venirii la putere a președintelui Reagan.

Povestea arată ce însemna să crești în Queens (cel mai mare și cel mai populat cartier din New York – n.r.) în anii ’80. Filmul îi are în distribuție pe Sir Anthony Hopkins,  Jeremy Strong, Anne Hathaway, Domenick Lombardozzi, Teddy Coluca, Andrew Polk și Dane West. 

Sir Anthony Hopkins și Anne Hathaway / Credit line: Profimedia

„Mrs. Harris Goes to Paris”. Magia unei rochii haute couture

Un alt titlu tentant din portofoliul Focus Features este „Mrs. Harris Goes to Paris” (2022), realizat în parteneriat cu Casa Dior.

Povestea este ecranizarea romanului „Mrs. ‘Arris Goes to Paris”, de Paul Gallico, publicat în 1958, care a inspirat și un serial vest-german, lansat în anii ’80.

Aceasta o are în centru pe Ada Harris, o văduvă modestă din Londra anilor ’50, care lucrează ca femeie la curățenie în diverse case. Ea se îndrăgostește nebunește de o rochie Dior haute couture și hotărăște că trebuie să aibă și ea o asemenea comoară.

Ada muncește, îndură constant foamea și pariază nebunește pentru a strânge bani și a-și îndeplini visul. Pornită apoi în aventură la Paris, ea ajunge să-și schimbe nu doar propria viziune, ci chiar viitorul Casei Dior.

Scris, regizat și produs de Anthony Fabian, filmul îi are în rolurile principale pe Lesley Manville („The Crown”, „Firul Fantomă”), Isabelle Huppert, Lambert Wilson („Matrix Renașterea”, „Traducătorii”), Rose Williams („Sanditon”), Jason Isaacs („Moartea lui Stalin”, „Hotel Mumbai”) și Lucas Bravo („Emily în Paris”). Filmul se va vedea în cinematografele noastre din 30 septembrie. 

„TÁR”, când doamnele compun și dirijează

Un alt titlu propus de Focus Features este „TÁR” (2022), scris și regizat de Todd Field, care se va lansa pe 7 octombrie în Statele Unite (încă nu se știe dacă va ajunge și pe ecranele din România). Este primul film al lui Todd Field (autorul dramaticului „In the Bedroom”, nominalizat la cinci premii Oscar și recompensat cu un Glob de Aur în 2002) în ultimii șaisprezece ani.

Filmul biografic „TÁR” o are pe Cate Blanchett în rolul principal, al Lydiei Tár, prima femeie dirijor principal al unei mari orchestre germane, considerată unul dintre cei mai mari compozitori și dirijori în viață.

În film mai joacă Mark Strong („Kingsman: Cercul de aur”, „1917: Speranță și moarte”, „Cruella”), Noémie Merlant („Portretul unei femei în flăcări”), Nina Hoss („Particulele elementare”, „Învinșii”) și Julian Glover („Tânăra Victoria”, „Urzeala tronurilor”).

Coloana sonoră a filmului este compusă de islandeza Hildur Guðnadóttir, prima femeie compozitor recompensată cu un premiu Oscar, un Glob de Aur și un premiu BAFTA (pentru filmul „Joker”).

Cate Blanchett la filmările pentru TAR, la final de noiembrie 2021. / Credit line: Profimedia
Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton