Modifica setarile cookie
Homepage  / Articole

Filmele muzicale ale decadei

de Redactia Tvmania

Făcând abstracţie de producţiile de la Bollywood, filmele muzicale s-au aflat într-un con de umbră în perioada 1970-2000. La începutul secolului XXI, acest gen cinematografic a revenit în forţă, cu titluri care au reuşit să câştige aprecierea publicului şi, în unele cazuri, premii importante.

Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones) şi Roxie Hart (Renée Zellweger) se întâlnesc în închisoare.

Chicago (2002)

Când a fost lansată, în 2002, pelicula regizată de Rob Marshall a fost întâmpinată de critici cu recenzii pozitive. Nici în materie de premii filmul nu s-a lăsat mai prejos, câştigând 6 Oscaruri („Cea mai bună actriţă în rol secundar” – Catherine Zeta-Jones, „Cel mai bun film”, „Cel mai bun sunet”, „Cel mai bun montaj”, „Cea mai bună scenografie” şi „Cele mai bune costume”) şi 3 Globuri de Aur („Cel mai bun film” de comedie/muzical, „Cel mai bun actor” de comedie/muzical – Richard Gere şi „Cea mai bună actriţă” de comedie/muzical – Renée Zellweger). Acţiunea este plasată în 1929 şi o are în prim plan pe Roxie Hart (Renée Zellweger). Tânăra, care visează să devină actriţă de vodevil, la fel ca idolul ei, Velma Kelly (Catherine Zeta-Jones), ajunge în închisoare şi este reprezentantă în instanţă de şarmantul avocat Billy Flynn (Richard Gere).

Satine (Nicole Kidman) este cucerită de Christian (Ewan McGregor).

Moulin Rouge! (2001)

„Moulin Rouge!” s-a remarcat drept una dintre producţiile muzicale de referinţă ale ultimei decade. În materie de premii, a câştigat două Oscaruri („Cele mai bune costume” şi „Cea mai bună scenografie”) şi trei Globuri de Aur („Cea mai bună actriţă” de comedie/muzical – Nicole Kidman, „Cel mai bun film” (comedie/muzical) şi „Cea mai bună coloană sonoră”). Pelicula prezintă povestea de dragoste dintre poetul Christian (Ewan McGregor) şi Satine (Nicole Kidman), cea mai celebră curtezană din Paris. Pe coloana sonoră a filmului se regăseşte cover-ul la melodia „Lady Marmalade”, cântat de Christina Aguilera, Pink, Mýa şi Lil’ Kim.

Sweeney Todd (Johnny Depp) face echipă cu Mrs. Lovett (Helena Bonham Carter).

Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street (2007)

Filmul este regizat de Tim Burton, după un scenariu de John Logan, care are la bază muzicalul omonim realizat în 1936 de George King, precum şi adaptarea muzicalului de pe Broadway din 1979 (realizat de Stephen Sondheim). Povestea se desfăşoară în perioada victoriană, iar Johnny Depp joacă rolul lui Benjamin Barker (alias Sweeney Todd). Acesta se întoarce la Londra ca să se răzbune pe judecătorul Turpin (Alan Rickman) după 15 ani de prizonierat în Australia. Johnny Depp s-a ales cu o nominalizare la Oscaruri pentru acest rol, pelicula primind trofeul pentru „Cea mai bună scenografie”. La Globurile de Aur, în categoria comedie/muzical, Johnny Depp a fost desemnat „Cel mai bun actor” şi „Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street” a fost ales „Cel mai bun film”.

June Carter (Reese Witherspoon) şi Johnny Cash (Joaquin Phoenix) au o relaţie tensionată.

Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash (2005)

Reese Witherspoon a câştigat Oscarul la categoria „Cea mai bună actriţă în rol principal” pentru interpretarea nevestei cântăreţului Johnny Cash. La Globurile de Aur, filmul „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash” nu a ratat nici unul dintre premiile pentru care a fost nominalizat, toate în cadrul secţiunii comedie/muzical. Joaquin Phoenix, interpretul lui Johnny Cash, a plecat acasă cu trofeul pentru „Cel mai bun actor”, Reese Witherspoon a fost desemnată „Cea mai bună actriţă”, iar pelicula a fost desemnată „Cel mai bun film”.

.

Urmărește-ne pe Google News
  

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te