Homepage  / Seriale

Baz Luhrmann reciclează „Australia”. Lungmetrajul cu Nicole Kidman și Hugh Jackman va fi transformat în serial

Baz Luhrmann reciclează „Australia”. Lungmetrajul cu Nicole Kidman și Hugh Jackman va fi transformat în serial
5

de Mioara Tronaru,

„Australia” (2008) nu face parte din seria de mari succese ale lui Baz Luhrmann, cum ar fi „Romeo + Juliet”, „Moulin Rouge!”, „The Great Gatsby” sau recentul „Elvis”, dar asta nu înseamnă că a fost vreun eșec. Acum, pe valul entuziasmului declanșat de ultimul său film, regizorul nominalizat la Oscar a anunțat că vrea să refacă „Australia”, scrie Deadline.

Epica „Australie”

Pentru Baz Luhrmann, „Australia” a fost un soi de declarație de dragoste pentru propria sa țară. Iar cei doi australieni din rolurile principale, Nicole Kidman și Hugh Jackman, au fost mai mult decât încântați să facă parte din acest proiect.

Lungmetrajul s-a bucurat de succes și chiar a obținut o nominalizare la premiile Oscar, la categoria cele mai bune costume.

Filmat în stilul epocii de aur a Hollywood-ului „Australia” urmărește povestea englezoaicei din înalta societate Lady Sarah Ashley (Kidman), care moștenește Faraway Downs, un ranch imens din Australia, în urma morții soțului ei.

Pentru a-și păstra ferma, ea are nevoie de ajutorul unui văcar local, cam necioplit, jucat de Jackman.

Relația dintre ei este povestită din perspectiva tânărului Nullah (Brandon Walters), un copil indigen australian bi-rasial prins în politica rasială draconică a guvernului, denumită mai târziu „Stolen Generations”. Totul pe fundalul celui de-Al Doilea Război Mondial.

EDITORIAL USE ONLYIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

De la film la serial

În noua versiune, serialul se va numi „Faraway Downs” și va avea parte de „un nou fel de a relata această poveste”, a declarat Baz Luhrmann. Vor fi readuse imagini căzute la montajul original, într-o versiune director’s cut XXL, va fi refăcut montajul, ca și coloana sonoră.

Cel puțin în acest moment, cineastul nu are în plan să filmeze secvențe noi. Din la cele două ore și 45 de minute ale filmului, Luhrmann are un plan din care să-i iasă un serial de șase episoade.

„În timp ce filmul are viața lui proprie, există și o altă modalitate de a spune această poveste. Cu straturi diferite, nuanțe diferite și chiar răsturnări de situație pe care un format episodic ne-a permis să le explorăm. Creionat din același material, serialul «Faraway Downs» va fi așadar o nouă variație a «Australiei» pentru public”, spune regizorul într-un comunicat.

Serialul „Faraway Downs” va fi lansat pe platforma Hulu în Statele Unite și pe Disney Plus în restul lumii.

Urmărește-ne pe Google News

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton